DESIGNING UTOPIA

1.050,00 kr. 10.50% af 10.000,00 kr.

13

crowdfunders
udløbet
MortenVest @mortenvest

medlem siden 7. november, 2011

Om projektet

(Read English introduction below.)

Kan vi designe os til et bedre samfund og en bedre adfærd? Det spørgsmål søger vi at besvare i en dokumentarfilm med udgangspunkt i den indiske by Chandigarh, som blev designet fra grunden af den schweiziske hipster–arkitekt Le Corbusier i anledning af Indiens selvstændighed. Da byen blev bygget var den en af verdens mest moderne byer, og Le Corbusier forsøgte af alle kræfter at bygge en by, der skulle være en ramme, der kunne inspirere til det gode liv. Men lykkedes Le Courbusiers fremsynede kæmpeprojekt?

Filmen kan kun blive en realitet med din hjælp


I dokumentarfilmen ”DESIGNING UTOPIA – can it change the world?” vil vi afdække, hvordan byen fungerer i dag 50 år senere. Vores projekt er allerede blåstemplet af Statens Kunstfond, som har tildelt os et rejselegat på 7000 kr. Men pengene rækker langt fra til at rejse til Chandigarh og lave de nødvendige foroptagelser, som skal bruges til en teaser, der skal præsenteres for Filminstituttet samt danske og internationale TV–kanaler.

Teaseren er et vigtigt skridt på vejen til at realisere dokumentarfilmen, da den kan vise Filminstituttet samt danske og internationale TV–kanaler, at projektet er værd at støtte med et stor pose penge. For det er nemlig dyrt at lave film. Rigtig dyrt. Så filmen kan kun blive en realitet med din hjælp! Derfor søger vi støtte her på booomerang.dk til at dække rejseudgifterne til tage til den forunderlige by Chandigarh.

Hvad skal vi konkret bruge pengene til?


For at kunne lave en teaser til dokumentarfilmen om Chandigarh skal vi filme gadernes liv og den motorcykelkultur, der tegner byens profil. Derudover vil vi filme det musikvideo–miljø, som er opstået i byen på grund af dens unikke bygninger og struktur.

Vi skal også Snakke med en gammel indisk arkitekt, der i sin tid arbejdede tæt sammen med Le Corbusier, og vi skal timelapse optagelser af arkitekturen for at vise lysets gang og give et bud på noget af det Corbusier opdagede i sit møde med Indien.

Hvem er vi?


Vi er to personer på projektet, fotograf Martin Kløft og instruktør Morten Vest.

Kontakt os endelig med spørgsmål!


Hvis du synes projektet lyder spændende og har spørgsmål til det, er du altid velkommen til at sende os en mail på adressen mv@filmselskabet.dk.

Tak for din interesse!

Mange venlige hilsner fra

Morten og Martin

-----

Can we through design and architecture establish a better society and a better behavior?

That is the question we want answer in a documentary based on the Indian city of Chandigarh, which was designed from the ground by Swiss hipster-architect LeCorbusier on the occasion of India's independence: we will explore how the city operates today 50 years later.

The project is in development. We are seeking support to go to Chandigarh to film material to make a teaser to be presented to the Film Instituteand Danish and international TV channels. We have received 1000 € as a travel grant from the Arts Foundation in Denmark. But we still need more money.

We must do three things in Chandigarh. 1: Film the street life, motorcycle culture and music video environment in the city. 2: Talk to an old Indian architect, who once worked with Le Corbusier. 3: Do timelapse footage of the architecture to show the light and bid on some of what le Corbusier discovered in his encounter with India.

If you think the project sounds interesting and have questions or contributions, you are always welcome to send us a mail at: mv@filmselskabet.dk

We are now two people on the project, photographer Martn Kløft and director Morten Vest.

Thank you for your interest!
Partnerskaber