Svendborg Friskole

0,00 kr. 0.00% af 15.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
rickihogaard @rickihogaard

medlem siden 3. september, 2012

Om projektet

Vi ønsker at skabe en skole der på alle måder sætter barnet og læringen i centrum. En skole der bevidst vælger sit grundlag og virke ud fra om det bidrager til børnenes trivsel og læring.
Målet er at Svendborg får sin egen friskole til august 2013.

Svendborg Friskole er en mulighed for at uddanne fremtidens borgere i at mestre livet, elske livet og ændre verden til det bedre. Det er en mulighed for at inspirere hele det danske uddannelsesbillede til en dannelse der ikke famler i blinde, men som har nogle klare forestillinger om hvad vi har brug for at kunne nu og i fremtiden. Svendborg Friskole er en mulighed for at omskabe vores fremtid til noget vi kan mestre, en indstilling om at fremtiden er hvad vi gør den til.

Denne video er en opfordring til alle de mennesker der kunne have lyst til at støtte Svendborg Friskole. Vi skal indsamle 15,000,- kr til at betale undervisningsministeriet og betalingen skal falde 1 Feb.

Derved kan skolen åbne i 2013.

Vores værdigrundlag kort beskrevet:

Nærvær - evnen til at være tilstede i nuet

Vi ønsker os en skole hvor hver dag er vigtig i sig selv. Vi kan sammen lægge planer for fremtiden og skabe projekter der både rækker ud i fremtiden og trækker på fortiden. Men eleverne bliver ikke tvunget til at beskæftige sig med ting som de først får brug for når de engang er færdige med skolen. Den bedste læring er nemlig efter vores mening den der tager udgangspunkt i ens behov lige nu og her og sikrer ens livsduelighed nu og for fremtiden.

Fællesskab - plads til at være individ i et forpligtende fællesskab

Vi forestiller os at skolen er bygget op omkring et ligeværdigt og forpligtende fællesskab der skaber den tryghed som vi mener, er forudsætningen for at kunne udfolde og udvikle sig frit. Enhver elev kan fordybe sig alene i sine egne aktiviteter, men der skal altid være mulighed for at lege eller arbejde med andre elever eller lærere. At forpligte sig på hinanden er i vores forståelse en øvelse i empati, i at kunne forstå og mærke de andres behov. Dette forstår vi også som en del af at være en aktiv verdensborger i en globaliseret verden.

Handlekraft - at kunne skabe visioner for fremtiden og handle meningsfuldt i verden

Vi har et ønske om at skolen skal være et kreativt værksted hvor eleverne får hjælp, redskaber og samarbejdspartnere til at skabe de projekter som de brænder for. På Svendborg Friskole skal eleverne ikke øve sig i at være til i verden. De er til og har lige så store muligheder for at gøre en forskel eller blot at udleve deres kreativitet eller videbegærlighed som vi voksne har. De har endda et sted der giver dem al den støtte og hjælp de har brug for, for at realisere deres idéer – skolen."



Partnerskaber