Cyklen på Nørrebro

33.285,00 kr. 110.95% af 30.000,00 kr.

83

crowdfunders
udløbet
nordstromsforlag @nordstromsforlag

medlem siden 1. februar, 2013

Om projektet

Art-bogprojekt Cyklen på Nørrebro


Af fotograf og forfatter Jon Nordstrøm


 

Projektet


I Cyklen på Nørrebro vil jeg, gennem mine fotografier og finurlige, skønlitterære tekster, give læseren/modtageren mulighed for at opleve et sted og et miljø, set fra en overraskende og utraditionel vinkel.

Ønsket er at formidle min subjektive oplevelse af Nørrebro og dét at være en del af en så kompleks bydel, med afsæt i Cyklen og dens pårørende.

Form og indhold


Bogen er et fotografisk tanke-flow. Portrætter af cykler, cyklister og sære såvel som genkendelige cykelsituationer, som jeg har samlet sammen de sidste fem år. Øjebliksbilleder fra barndommens cykel-liv, fra cykelsmedje, fra Nørrebros vinterterræn, fra cykelpolo, fra Tour de Bydel med samtlige af bydelens cykelbutikker og cykelsmede - og meget mere…

Alle billedtekster er danske, men vil tilfældige steder blive oversat til et af følgende sprog: Tysk, Engelsk, Fransk og Arabisk.

Tak for din støtte


Jon Nordstrøm. Jeg er fotograf og forfatter og har siden 2008 udgivet 4 bøger og har fået både nomineringer og priser for flere af udgivelserne. Dansk Tatovering 2009, Sølvpil 2010, Nordisk Tatovering 2011, Dansk Porno 2012. Hvis du vil se og læse mere om Jon's bøger så klik her: nordstromsforlag.dk

 




 

Eksempler fra bogen







 




 


Konkurrence:


 

med-vind

Støt bogen - Vind en cykel!


Kør med stil på en flot italiensk Gimondi

Vær med i lodtrækningen - Selvom du bare donere kr. 50,- eller kr. 5.000,- så er du med i lodtrækningen om "Røde Bertha" - Ikke bare en gammel cykel, men transport med historie, ægte italiensk blod og geografisk tilknytning til hjertet af Nørrebro.

Bertha er en af de elegante damecykler der har været rundt om blokken siden sidst i 80'erne. Hun har haft hyggelige ture i sommevejret igennem Fælledparken. Kolde morgenture, til vuggestuen, med tætindpakket unger i barnesædet (som siden er faldet af). Utallige fulde kamikaze piloter der har drønet, med drabelig fart, igennem Elmegade. Hun har i en 5 md. periode, i sommeren 1992, boet i en busk på Assistentens Kirkegård - tæt på cykelsmeden Viggo Jørgensen's gravsten... Måske hendes "far" - måske hendes store kærlighed? Senest har hun haft residence i den gamle akkumulatorfabrik på Nørrebro, hvor Nordstrøms Forlag idag har til huse.

Bertha er i fantastisk stand, og hendes ungdommelige, friske design gør hende til en unik cykel.

Støt bogen nu, og vind cyklen

Tak til alle der har støttet. I er naturligivs allerede med i konkurencen - men hvis du donerer igen får du endnu et lod, og bedre chance for at Bertha Gimondi bliver din.

Vinderen bliver offentliggjort til bogreceptionen d. 3. maj og et par dage før via email. Præmien kan afhentes ved bogreceptionen, eller derefter hos Nordstrøms Forlag på Nørrebro.

 




 

Presse:


Berlingske, 16. februar 2013


Giv en 50'er – og få en krammer


Af Kim Flyvbjerg

Jon Nordstrøm udgiver flotte bøger, men mangler penge. Nu beder han sit netværk om støtte – også kaldet crowdfunding – til sin kommende cykelbog.

[Læs artiklen her]

 
Partnerskaber