Et lys i mørket

18.763,00 kr. 125.09% af 15.000,00 kr.

40

crowdfunders
udløbet
Brolund @brolund

medlem siden 31. marts, 2013

Om projektet

Støt udgivelsen af Hanne Vinstens sang som blev til efter en meget tragisk hændelse, hvor en ung mand begik selvmord. Sangen er tilegnet enhver, der har brug for et lys i mørket. Vi samler ind til studieindspilning, en musikvideo (budget 15.000 kr.) og lader ALT overskuddet derefter gå til foreningen Livslinien. Læs mere om Hannes musik på www.hannevinsten.net

Opdateret 15. maj 2013: TUSIND TAK til alle der allerede har støttet projektet! Projektbeskrivelsen følger her:

Dette er en hilsen fra en musiker, sangskriver og poet i tiden, med noget livsvigtigt på hjertet.

Mere end 75.000 mennesker i Danmark berøres årligt af enten selvmordsforsøg eller reel udførelse af selvmord. Det er ALT for mange, og jeg ville ønske vi kunne gøre langt mere for mennesker, der oplever at mørke og livslede har lukket sig omkring dem. Bare flere ville finde et lys at orientere sig efter, før det er for sent.

Jeg selv har kendt til et par stykker gennem min opvækst som tog deres eget liv. Men senest, og allermest, er jeg blevet berørt af tilfældigvis at overvære en ung mands selvmord på en helt almindelig mandag morgen. Jeg var dybt rystet bagefter og fuld af spørgsmål som gik både indad, udad, opad, ja alle vegne hen.

"Bare han havde haft en bøn at bede!" tænkte jeg blandt andet. Og i så fald hvad mon han havde sagt? Måske havde han prøvet at bede (det har de fleste vel) men slet ikke følt sig hørt af hverken højere magter eller mennesker? Uanset hvad han havde i tankerne, må han ikke have set anden udvej. Men der ER en anden vej end selvmord.

Få dage efter hændelsen, skrev jeg en sang, hvis ord netop endte med at blive en bøn. Den hedder "Et lys i mørket" og er for enhver, der oplever en blindgyde, eller som har brug for at få tændt et lys man kan orientere sig efter. Den blev mig selv til stor hjælp i bearbejdelsen af det chok jeg fik.

Jeg er kristen, og har læst dette i bibelen: "Gud er lys, og der er intet mørke i Ham." De ord ligger til grund for det håb, der er i sangen. Vi har uendelig meget brug for lys! Forhåbentlig kan sangen blive til et lysglimt for mange, der er endt i svære eller traumatiske situationer.

Jeg laver en studieindspilning af sangen, får den udgivet som mp3 til download med cover og laver en musikvideo til den. Det kan jeg gøre for i alt 15.000 kr. Men det er blot produktionsomkostninger. Alt hvad vi samler ind dér ud over, vil gå ubeskåret til foreningen Livslinjen, som gør et kæmpe stykke arbejde for mennesker som har selvmordstanker, eller som er pårørende.

Lyset fordriver mørket. Lad os tænde det overalt, hvor vi kan komme til det, og være nærværende medmennesker for hinanden i svære tider. Man ved aldrig, hvornår man selv kan gå hen og få brug for et lys i mørket.

Tak for din støtte.

Hanne Vinsten
Partnerskaber