Nyt liv til gamle bøger

1.400,00 kr. 2.80% af 50.000,00 kr.

4

crowdfunders
udløbet
kulturdigitalisering @kulturdigitalisering

medlem siden 15. oktober, 2013

Om projektet

Hvis du synes, der er for få eBøger på dansk - så støt vores projekt. Og hvis du ønsker at bidrage til, at også gamle bøger finder nyt liv i den digitale tidsalder - så støt vores projekt.

Vi ønsker at udvikle en service, vi kalder EPUBfish, med en crowdfundingmodel, hvor du kan vælge at sponsere digitalisering af de bøger, som du ønsker at læse. De bøger du støtter, får du, når de er klar. Og dit navn bliver trykt i dem.

Læsevanerne forandres med stormskridt i disse år, hvor en ny digital generation af unge knap kender til den fysiske bog og foretrækker at læse alt på computer eller iPad. De unge generationer skal ikke snydes for den ældre litteratur. Og selv mange ældre og hærdede bogelskere har også fået digitale læsevaner. Behovet for eBøger stiger.

På samme måde som verdens musik i det seneste årti har fundet nyt liv via MP3 formatet, iPods og streamingtjenester, står bøgerne nu i kø for også at opnå et nyt digitalt liv. Med bøgerne er det imidlertid en vanskeligere proces. Bøger skal scannes, teksten skal omdannes til digital læsbar tekst og endelig omformes til formatet EPUB (eBog). Alt dette sker i en blanding mellem automatiske og menneskelige processer - og er desværre ikke bare at 'trykke på en knap'. Derfor de større omkostninger.

Vi har teknologien på plads til selve digitaliseringsprocessen og konvertering til eBog,  og vi har woorkflows, som er velafprøvede bl.a. via erfaring som leverandør af EPUB til eReolen. Men vi er et ungt 'startopfirma' der mangler kapital til at sætte vores idéer i værk.

Vi mangler således kapital til at udvikle en CrowdFunding løsning, der kan lukke op for sluserne og få bøgerne frem til scannerne og ud i verden - ved at give mulighed for at demokratisere omkostningerne.

I vores konceptidé skal forlagene kun betale et meget beskedent beløb for at få scannet bogen og lagt den til crowdfunding. Herefter kan vi alle, du og jeg, men også fonde, virksomheder, mæcener - ja og selvfølgelig forlagene selv, sponsere hver enkelt titel, til den har samlet det beløb ind, det koster at skabe en eBog. Alle, der har sponseret titlen, bliver nævnt direkte i selve eBogen, og man får eBogen som tak, når den er færdig. Vi forestiller os, at mindste sponsorat på en titel er 20 kr. Så at sponsere en titel er samtidig en god mulighed for at få en billig eBog.

Pengene, vi samler ind her, skal vi bruge til at udvikle selve crowdfundingmodellen, der kan være med til at øge udbuddet af eBøger i Danmark.

Projektet iværksættes af KulturDigitalisering Aps. Vi er et digitaliseringsfirma, der bl.a. leverer eBøger til eReolen og gennemfører digitaliseringsopgaver for andre kulturinstitutioner.
Partnerskaber