Afrikanske Børnestreger - en børnebog fra Afrika

30.888,00 kr. 102.96% af 30.000,00 kr.

103

crowdfunders
udløbet
Iben K. Korneliussen @ibenkorneliussen

medlem siden 30. november, 2013

Om projektet

Afrikanske børnestreger – en børnebog fra Afrika er et kreativt børnebogsprojekt, der omfatter afrikanske børn og børn i danske børnehaver – alt sammen med fokus på ligheder og ligeværd.


 

Du får en flot og anderledes børnebog

Hvis du støtter Afrikanske børnestreger – en børnebog fra Afrika med 250 kr. eller derover, får du tilsendt dit eget eksemplar af børnebogen, som du kan læse sammen med dine egne børn, børnebørn eller dine venner – og på den måde lære de afrikanske børn at kende. Bogen trykkes i en god og holdbar kvalitet, så den kan tåle at blive læst mange gange.

 

Børn i Afrika laver en børnebog

Projektet består af to dele. Først skal de afrikanske børn skabe billedkunst. Efterfølgende skal deres børnestreger samles til en børnebog og gratis omdeles til danske børnehaver.

Jeg samarbejder med SOS-børnebyerne, og jeg har allerede en god aftale med et forlag. Jeg betaler selv alle mine rejse- og leveomkostninger i Afrika. Jeg har allerede fået støtte fra BUPL og PLS, men Afrikanske børnestreger – en børnebog fra Afrika mangler stadig 30.000 kr. for at blive en realitet. Disse penge går udelukkende til tryk af børnebogen og omdelingen til danske børnehaver. Der trykkes, foruden de 1750 børnebøger til danske børnehaver, et mindre oplag til salg – overskuddet heraf går til SOS-børnebyerne. Der vil naturligvis også blive sendt børnebøger til de medvirkende afrikanske børn.

 

Danske børnehaver møder Afrika i børnehøjde

Det er mit håb, at hvis det fremmede og ukendte, i dette tilfælde ulandene, afdramatiseres allerede i børneårene, vil de kommende generationer forholde sig mere åbent til ulande. Et skridt på vejen mod afdramatisering kan være at fokusere på børnenes ligheder frem for forskelligheder. Vi er ikke ligestillede, men i høj grad ligeværdige.

En anderledes og ligeværdig børnebog som denne vil gøre en forskel for alle de involverede børn – både nu og i fremtiden.

Iben K. Korneliussen (afrikaentusiast og pædagog i børnehave/specialgruppe)
Partnerskaber