Hjælp Aske Søby til verdens hårdeste cykelløb RAAM 2014

9.502,00 kr. 190.04% af 5.000,00 kr.

34

crowdfunders
udløbet
Jacob Nørgaard @jacobnorgaard

medlem siden 25. september, 2013

Om projektet

Aske Søby til verdens hårdeste cykelløb RAAM og DU kan støtte både med mindre og større beløb!

Sådan gør du:
--> Tryk "Støt dette projekt"
--> Log ind (du opretter lynhurtigt en bruger ved at finde på et brugernavn og et kodeord / eller du logger ind med facebook eller twitter, hvilket der IKKE sker noget ved)
--> Indtast det beløb, du vil donere, samt hvilket incitament, du vil under.
--> Skriv din adresse (denne bliver ikke offentliggjort)
--> Tjek af, om din donation må vises offentligt
--> Skriv evt. en kommentar - evt. str. på t-shirt eller gerne hvorfor du støtter eller bare en hilsen til teamet/Aske.
--> Betal med kortoplysninger
--> Færdig, og du er glad for at støtte projektet!

Husk, hvis du vil købe en T-shirt, så skriv gerne valget af størrelse i "kommentar"-feltet ellers skriv en privat besked til os på facebook eller mail.

Aske Søby
Aske Søby er ikke et stort navn i den danske cykelelite. Han har dog træningsmakkere som bl.a. Alex Rasmussen, Chris Anker Sørensen og Lasse Normann. Til trods for Aske Søbys store cykeltalent i teenagerårene droppede han at gøre cyklingen til sin levevej. I stedet er han endt som studerende på Universitet i Odense, hvor han bor.
Aske bliver med sine 24 år den yngste dansker nogensinde, der stiller start ved RAAM.
Motivationen for løbet bunder sig i refleksion om, hvor langt sind og sjæl sammen kan presses i ekstremer, hvilken er opstået gennem hans virke som elitecykelrytter og hans universitetsstudier vedrørende kroppens fysiologiske formåen samt sportspsykologiens effekt på præstationer.

Race Across America
Den 3-dobbelte Tour de France-vinder Greg Lemond sagde om RAAM: ”Det er et af de hårdeste events i verden. Det hårdeste cykelløb i verden. Det er virkelig en udfordring af det menneskelige sind.”
RAAM er en lang enkelstart på 5000km fra vestkysten til østkysten, der skal tilbagelægges på max 12 dage. Turen går igennem 13 stater. Temperaturen går ned til frostgrader til 45 grader. I de 30 år RAAM har eksisteret har under 200 soloryttere gennemført, hvilket bl.a. inkluderer Chris McDonalds gennemførsel i 2005. Ca. 50% af de ryttere, der stiller til start gennemfører ikke. Deltagerne får i gennemsnittet 1 times søvn i døgnet.

Økonomi
Selvom Aske er tilmeldt det store race, så skal der rejses en stor kapital før turen kan blive en realitet.
Deltagergebyret er på 16.000kr. Derudover skal der finansieres flybilletter til Aske, samt 7 ekstra personer, der udgør teamet. I USA lejes følgebil og autocamper, der tilmed skal have brændstof til den 5000km lange tur. Tilmed kommer udgifter til hotelværelser, mad med mere.
Nogle deltagere har et budget på op mod 500.000 kr. Vi arbejder ud fra, at 150.000kr. er nok. Jo større budget, jo bedre vilkår.

Støtte fra dig
Du kan støtte projektet gennem denne crowdfunding. Vi søger større beløb, men modtaget absolut gerne mindre beløb - alt gør en forskel.
Du kan tilmed få fat i en lækker "ASKE SØBY RAAM 2014"-t-shirt, hvis du donerer 200kr eller derover. Skriv størrelse i kommentarfeltet.
Partnerskaber