Masters of Jazz

0,00 kr. 0.00% af 20.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
smks @smks

medlem siden 4. marts, 2014

Om projektet

Kort beskrivelse:

Masters of Jazz er et undervisnings- og koncert-projekt, hvor Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole ved to masterclasses og der på følgende koncerter i Odense og Esbjerg, skaber et unikt møde mellem to af den moderne jazz´ helt store kunstnere: Guitaristen Marc Ducret og saxofonisten Jerry Bergonzi. Samtidig er det et møde mellem moderne europæisk freejazz og moderne amerikansk jazz, hvorfor der er tale om en på én gang sjælden og stor musikalsk oplevelse. Til at skabe den rette ramme om de to musikeres møde sammensættes et band af konservatoriets højest profilerede jazz-musikere, nemlig Thommy Andersson (bas), Marc Bernstein(saxofon) og Anders Mogensen (trommer).

 

Formål:

- At give SMKS´ rytmiske studerende mulighed for at indgå i et koncentreret læringsforløb med to af jazzverdenens ypperligste undervisere og musikere på én gang. Her vil de studerende og publikum opleve det helt unikke møde mellem to af de største navne fra henholdsvis den europæiske og den amerikanske jazzscene.
Masterclassen vil tage form af et musikalsk foredrag, hvor den moderne avantgardistiske free jazz-guitarist Marc Ducret fra Frankrig og den mere traditionsbundne moderne saxofonist Jerry Bergonzi fra USA, fortæller om hvordan de oplever hinandens musik og mødet mellem de to stilarter.

- At give det danske jazzpublikum to helt unikke musikalske oplevelser med nogle verdens dygtigste musikere. Eftermiddagens masterclass følges op af en koncert, hvor publikum får rig lejlighed til at opleve og nyde det
musikalske møde Ducret og Bergonzi har beskrevet om eftermiddagen.

 

Forløb:

12/5: Prøver
13/5: Koncert og Masterclass, Jazzhus Dexter, Odense
14/5: Koncert og Masterclass, Café Ørsted, Esbjerg

 

Medvirkende:

Marc Ducret

Den franske autodidakte avantgarde jazzguitarist er bedst kendt for sin meget markante spillestil. Stilen er blevet kaldt
”yderst original og meget ekspressiv”, og siden begyndelsen af 1990’erne har Marc Ducret udgivet et hav af
eksperimenterende albums, blandt andet sammen med saxofonisten Tim Berne. Senest har Marc Ducret færdiggjort
fjerde og sidste del af sin Tower-kvadrologi, der er baseret på Vladimir Nabokovs roman ”Ada”, og i slutningen af 2013
blev han indsat som adjungerende professor hos SMKS.

Jerry Bergonzi

Den amerikanske tenorsaxofonist, pianist, komponist og underviser Jerry Bergonzi er en af verdens mest markante
saxofonister. Hans musik er berømt for at være innovativ og visionær, og han er siden begyndelsen af 1970’erne, hvor
karrieren for alvor begyndte at tage fart, blevet hyldet på festivaler, jazzklubber og i koncerthuse verden over. Som en
naturlig del af hans fornemme musikalske meritter har Bergonzi spillet sammen med en bred vifte af verdens største
jazz-navne igennem de sidste fire årtier. Han har således optrådt sammen med Dave Brubeck og Kenny Barron – men
også danske Alex Riel og Jesper Lundgaard har haft fornøjelsen af et samarbejde med amerikaneren.

Hans karriere indenfor undervisning begyndte i starten af 1980’erne, hvor han begyndte at undervise musikere i improvisation. Dette førte til at han udviklede sine egne systemer og teknikker, som han beskriver i lærebogsserien ”Inside Improvisation”. Jerry Bergonzi er i dag professor ved New England Conservatory og rejser som verdensberømt underviser USA og Europa rundt for at undervise jazzmusikere i improvisation.

Marc Bernstein
Amerikansk saxofonist, komponist, producer og underviser med bopæl i Danmark. Marc er uddannet ved Berklee College of Music. Han er for tiden koncertaktuel med turnéen Marc Bernstein & Good People, hvor han kan opleves rundt om i landet sammen med bl.a. Sinne Eeg. Han udgav i foråret 2013 sit ottende album ”Hymn for Life”, der høstede flotte anmeldelser i musikpressen, herunder fem uf af seks mulige stjerner i Gaffa. Marc Bernstein er desuden underviser og fagkoordinator ved den rytmiske linje på SMKS.

Anders Mogensen
Dansk trommeslager, komponist og bandleder og en af de mest eftertragtede og indflydelserige musikere på den europæiske jazzscene. Anders er uddannet ved Berklee College of Music og har bl.a. spillet med Brecker Brothers, Bob Berg, Gar Thomas, Rick Margitza, Steve Swallow, Tim Hagans og mange andre fremtrædende jazzmusikere. Anders har modtaget Jakob Gades Legat, Rolands Musikpris samt modtaget Grammy’er i Danmark og Norge, og er endvidere underviser og fagkoordinator ved rytmisk linje på SMKS.

Thommy Andersson
Svensk bassist og komponist med afsæt i den svenske folkemusikalske tradition. Han er uddannet ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og spiller for øjeblikket med Pierre Dørges New Jungle Orchestra. Thommy har spillet med en lang række højt profilerede skandinaviske og internationale kunstnere, og udgivet fire albums som bandleder. Endelig underviser han også ved rytmisk linje på SMKS.

 
Partnerskaber