Vibevej.net

11.803,00 kr. 19.67% af 60.000,00 kr.

14

crowdfunders
udløbet
Vibe @vibebendix

medlem siden 26. juni, 2014

Om projektet

Sammen er vi bedst!

Har du svært ved at bede om hjælp?

Det har jeg, og vi er rigtig, rigtig mange, der har det sådan. Derfor har jeg fået ideen til at lave et webbaseret netværk, en internetportal, hvor man kan tegne et abonnement og derved blive medlem af en netværksgruppe, hvor man hjælper hinanden indbyrdes.

Portalen

Min første idé var netværksgrupperne – den næste var aktiviteter. Begge dele er integreret i portalen, og nederst i beskrivelsen her finder du et link til portalen, som den ser ud i den nuværende prototypeversion. Portalen er langt fra færdig, men foreløbig kan du i hvert fald få en idé om, hvordan jeg har tænkt, det skal se ud. En ting er sikkert: den vil forblive meget overskuelig.

Der er selvfølgelig mange, mange forskellige livssituationer at tage højde for, og jeg arbejder på at skabe en portal, som hjælper så mange som muligt og så bredt som muligt.

Navnet på portalen er Vibevej.net, og tanken med det navn er at signalere tryghed og nærhed.

Netværket

Hjælp og tryghed er nøgleordene her.

Jeg vil oprette en masse små, lokale netværksgrupper i hele landet. I disse grupper hjælper man hinanden. Man melder sig ind i netværket, fordi man indimellem har brug for hjælp, men måske har svært ved at bede om det. Omvendt vil man vil rigtig gerne hjælpe – og sådan har alle i netværket det, og dermed er barrieren brudt.

Hvor meget man hjælper hinanden indbyrdes er op til grupperne selv, men der er jo masser af muligheder, fordi sammen er vi bedst.

Medlemmerne af de enkelte netværksgrupper er repræsenteret med navn, billede og en kort tekst, som de selv skriver, og kun deres egen gruppe kan se denne tekst. I teksten beskriver man blandt andet, hvad man typisk vil kunne hjælpe andre med.

Medlemmernes børn skal også have adgang til at se og kontakte forældrenes netværksgruppe. Det vil give en betydelig tryghed for både børn og forældre, at netværket kan kontaktes og hjælpe ved for eksempel at gå hen og banke på døren, hvis forældrene ikke svarer på telefonen. Og i det hele taget er det en meget stor lettelse at vide, at forældrene har nem adgang til hjælp i hverdagen fra netværket, især hvis børn og forældre bor langt fra hinanden. Denne facilitet forudsætter naturligvis begge parters accept.

Aktiviteter

Vi skal holde kroppen og hjernen i gang, og portalen tilbyder aktiviteter primært målrettet dem, der af den ene eller anden årsag har svært ved at komme ud ad døren. Lette gymnastikøvelser; meditations­øvelser; underholdning af forskellig slags – hverdagsaktiviteter, man kan deltage i hjemme foran computerskærmen. Der er masser af muligheder.

Målgruppen

Målgruppen for Vibevej.net er – i hvert fald i første version – alle på 50 år og derover. Flytter man i den alder til en anden landsdel, kan man have ekstra svært ved at skabe sig et nyt netværk. Eller mister man sit job, sker der for mange samtidig det kedelige, at de mister en stor del af deres netværk. Og er man 50+ kan det være svært at få et nyt job og dermed et nyt netværk.

Abonnement

Man ”flytter ind” på Vibevej ved at tegne et abonnement, som skal være så billigt, at ingen udelukkes på grund af prisen. Jeg regner med at lande på en pris på omkring 1 krone om dagen, altså cirka 30 kroner om måneden. Der vil være forskellige abonnementstyper.

Crowdfunding

Nu er vi kommet til det punkt, hvor du skal høre, hvordan du kan hjælpe projektet videre. Det handler om finansiering af projektet. Der er udgifter til at få portalen opbygget, til drift, til markedsføring og så videre. På sigt kommer der indtægter, men udgifterne kommer først. Derfor må jeg bede om hjælp, og jeg har valgt at bede en masse mennesker om hjælp – det kaldes crowdfunding på nudansk J

Har du lyst til at støtte projektet med 50 kroner – 200 kroner - 1000 kroner? Alle beløb er velkomne, og der er hverken nedre eller øvre grænser. Du har også mulighed for at få en gave – der er forskellige incitamenter / gaver, alt efter hvor meget du donerer, og du kan læse nærmere om det i spalten til højre for denne beskrivelse.

Crowdfunding via Booomerang.dk fungerer på den måde, at du får dine penge tilbage, hvis indsamlingen ikke når op på det beløb, der er sat som minimum inden deadline. Jeg har lagt mig fast på 60.000 kroner, og deadline er fastsat til 15. januar 2015. Kommer der flere penge ind, er det bare skønt, for der er masser at bruge dem på.

Serviceoplysning: På dit kontoudtog vil der stå "Amox" som modtager af pengene - det er selskabet bag Booomerang.dk.

Markedsføring

For at Vibevej.net kan blive en succes kræver det stor udbredelse. Jo flere abonnenter, jo stærkere er netværket. Her kommer du igen ind i billedet, for jeg håber, du vil være ambassadør for Vibevej.net og være med til at udbrede kendskabet til portalen. Jo færre penge jeg skal bruge på markedsføring, jo flere penge kan jeg bruge på at videreudvikle portalen til gavn for alle.

Links

Her finder du links til forskellige sider. Det første link er til Vibevejs Facebookside. Det næste er til prototypen på portalen, som giver et godt indtryk af, hvordan den endelige portal bliver – denne side er ”gemt” lidt under en dækadresse. Det sidste link er til den rigtige adresse, hvor man lige nu blot har mulighed for at blive skrevet op til nyhedsbreve.

https://www.facebook.com/vibevej.net

http://vibevej.net/vibevej_php/

http://www.vibevej.net/

 

Tak

Jeg vil gerne her takke alle de skønne mennesker, der allerede har hjulpet projektet og mig på forskellig vis – det er allerede blevet til en masse praktisk hjælp af forskellig art. Tusind tak til jer – uden jer var jeg aldrig nået så langt.

Selvfølgelig vil jeg også gerne på forhånd takke alle, der bidrager med et pengebeløb og markedsføring. Tak fordi I er med til at gøre en forskel.

Kærlig hilsen

Vibe Bendix
Partnerskaber