ego. - Fra by til land

0,00 kr. 0.00% af 50.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Jørgen Juncher @joergenravnjuncher

medlem siden 20. juli, 2015

Om projektet

Hvor søger du hen i Randers for at være dig selv og nyde en pause fra hverdagen med kvalitets kaffe og morgenaviser – Helt uforstyrret?

Selv har jeg søgt fra land til by for at finde et sted, og nu søger jeg din hjælp til at fundraise Café ego, som skal gøre det muligt at for Randers at komme på landkortet med en innovativ idé.

Jeg flyttede som 22-årig fra Randers til København, fordi storbyen havde mere at byde på. Kultur. Byliv. Albueplads. Der var simpelthen flere skæve eksistenser, og jeg fik chancen for at være individuel. For en jyde med en drøm om noget større var det et slaraffenland af muligheder. Jeg fandt hurtigt min daglige gang på en kaffebar ved Enghave Plads på Vesterbro, og min profession blev barista.

Tiden gik. Og det stod mig klart, at stedets gæster anså min person som værende gemytlig og ligetil. Det må være mine jyske rødder, spiste jeg det af med. Jeg indgik i en anderledes atmosfære, end den jeg havde fundet i Randers. De mange hippe og smarte steder i København var dog stadig lidt for langt fremme i skoene til min smag. Min mission var dog klar. Jeg vil være en kompetent kaffebrygger, som samtidig er på fornavn med gæsterne på stedet, og som hilser pænt på gaden.
Jeg fandt, hvad jeg søgte i København, men gennem årene vendte jeg jævnligt tilbage til tanken om, at randrusianerne måske også burde have sådan et sted. Vi kan alle lære noget af hinanden, og der går ikke noget af os ved at være åbne for forandringer.
Mine spekulationer er kun blevet større, og jeg mener at tiden er den rette til at introducere min idé for byens borgere – ego.

Ego. er et åndehul. Her kan man uanset alder, type, køn, seksualitet, religiøse overbevisninger og påklædning kan være sig selv nærmest. Jeg vil skabe et miljø, som indbyder til, at man kan læse sin avis, sidde med en bog, sludre med naboen eller mødes med vennerne over et bæredygtigt og lokalt produceret glas juice, smoothie, hjemmelavet is, gammeldags kagebord etc., helt uforstyrret og uden at nogen bliver betragtet som særlinge.

Navnet ego kommer fra min kære mor, der som ung altid underskrev sig selv i hendes fotografi albums med kaldenavnet "ego". Hvad hendes mening dengang var fik jeg aldrig hørt hende om. Hun desværre gik bort for 3 måneder siden og ego. er ligeså vel min hyldest til hende, som en hyldest til Randers, til familien, til kærligheden og til fremtiden.

Med de seneste års intense mediedækning af "provisen" og "udkants Danmark" har Randers fået et ry, som en stor landsby, der er bedst til at vælte køer og opfostre scooter hoveder. som jeg finder latterliggørende og samtidig underminerer de kvaliteter, som jeg og mange generationer før os husker fra vores opvækst.
Vennetjenesterne, det lokale miljø, samhørigheden og fællesskabet er nogle af de værdier, som jeg er vokset op under og jeg vil gerne videreføre de traditioner med ideen om Café Ego.

Storbyen har kopieret provinsens kerneelementer og jeg mener at det er på tide at tage dem tilbage. Den erfaring som jeg nu har opbygget fra storbyens pulserende liv vil jeg gerne tage udgangspunkt i og tilbageføre ved at skabe et lækkert kaffebar miljø i Randers by. Selvfølgelig tilpasset byens sjæl og borgernes behov for god kaffe og kage .

Kombinationen af alt dette tilsat en atmosfærisk og retro stemning skal danne rammerne for ego.
Kaffe af høj kvalitet og kager som vor mor og bedstemødre lavede dem, skal dagligt være på menukortet til konkurrencedygtige priser. *Kaffen kommer selvfølgelig med en småkage og med enten sødmælk eller fløde – Som den er tiltænkt.

Jeg er inspireret af halvtresser og tressernes stil, stemning og musik, og det er mit ønske at tilføre lidt af storbyens larm til Randers. Til lyden af Patsy Cline, The Beach Boys, The Andrews Sisters vil jeg føre minderne tilbage til en tid, hvor alt var mere autentisk og nærværende. Kort sagt skal man kunne genkende den familiære lune, så snart man træder ind i lokalerne på Vester Kirkestræde 5 i Randers.

Jeg har valgt at stå alene med skabelsen af ego., dog med hjælp fra venner, familie og lokale hjælpende hænder.

I processen beder jeg om en håndsrækning, så projektet kan se dagens lys, og Randers bliver sat på landkortet med landets bedste lounge-stue.

Ego. er ikke en café. Det er en stue - en stemning - hvor man kan være sig selv nærmest.

Min målgruppe findes i alle aldre af begge køn, men jeg ligger stor vægt på at byens ældre borgere skal tilgodeses med den højeste service og mit personlige engagement og nærvær - Det var altid min mors hjertesag at ære den ældre generation, som har skabt og kæmpet for det Danmark, vi kender.

Hvis du kan se dig selv tilhøre stedet, så beder jeg dig ikke om meget. Alt har sin værdi og selv 1 krone kan gøre forskellen.

Til de forskellige bidragsydere udbyder jeg forskellige gevinster/præmier.
Alt fra gratis kaffe på ubegrænset tid, gavekort til vores søndags kagebordsdage og fyldte kurve til vores tirsdags banko-aftener.
De 50.000, som jeg håber på at få rejst til iværksættelsen, skal gå til følgende i startup fasens første 3 måneder:

  • Inventar (komfur, køleskab, belysning etc.): 8000,-

  • PR-materiale, så Randers og ego. bliver mere synliggjort for turister og udefrakommende: 10.000,-

  • Indkøb af interiør fra de lokale genbrugs butikker (borde, stole, service etc.): ca. 5000,-

  • Dækning af faste udgifter: 12.000,-

  • Uforudsete udgifter (forsikringer og alarmer - Overvågning ønsker jeg absolut ikke, for vi kan vel stole på hinanden, ikke? ): ca. 8000,-

  • Indkøb af materialer til torsdags-banko, fredags-bar og søndags-kagebord: 5000,-

  • Diverse: 2000,-


Har du/I spørgsmål kan jeg altid kontaktes pr. mail eller telefon. Oplysninger finder du/I her på siden.

På forhånd tak.
- Jørgen Ravn Juncher
Partnerskaber