Børnebog Rum-Fantasy

0,00 kr. 0.00% af 5.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Gitte og Kristian Echwald @booleanmystics

medlem siden 13. september, 2015

Om projektet

"Tryk hårdere" skriger Mohina, mens et minimissil passerer rumskibets venstre flanke. ”50” siger nedtællingen til quark-inversionen. José finder en måde at placere ærmet på knappen og trykker alt hvad han kan, men det hjælper ikke. Pludselig dukker Boofa op med en manual og en lang søforklaring. ”Her, tag den!- Jeg fik den engang af min sleske fætter Sproslsl, I ved ham kaptajnen. Derefter troede han, at han kunne få mig til at skaffe jeddulade.” ”40” Boofa vrænger ansigt, mens han taler om sin fætter. ”Har aldrig anet, hvad jeg skulle bruge en cockpitmanual til og havde helt glemt den under den her hudfold, men den tittede lige frem, da jeg møffede Cerebrum derind. – ”30” Nåh ja! Må hellere skynde mig lidt.” Boofa slår folder med maveskindet. Haledragtens bølgegang resulterer i en kæmpefis, som skyder ham som en raket ud af cockpittet, der efterlades i en sky af en ildelugtende tåge. Heldigvis sidder Ricardo, Mohina og José i deres dragter og får ilt, ellers ville missionen ende her."

Drengen José bliver hvirvlet ind i en galaktisk mediemoguls forsøg på at overtage Jorden. For at forhindre det, må José samle et hold af spillere, og vinde en fodboldkamp mod et af galaksens dygtigste modstanderhold. Og det er ikke så ligetil, når man er 13 år, og måske er den eneste brasilianske dreng, der overhovedet ikke kan finde ud af fodbold. Eller når ens træner ligner en to meter høj, overvægtig kakerlak, og trænger alvorligt til narko-afvænning.

Heldigvis får han hjælp af en særpræget gruppe rumvæsner, herunder den sneglelignende Boofa, den smukke Mohina med det blakkede ry, og ingeniøren Cerebrum med det overdimensionerede hoved og den mærkværdige form for ironi. Sammen rejser de gennem universet på flugt fra mediemogulens håndlangere, mens de samler spillere til det endelige opgør på banen.

Om os

Vi hedder Gitte og Kristian Melchior Echwald, og vi har skrevet bogen José Mundo og Kampen om Jorden, som er første del i trilogien Galacticos. I første omgang skrev vi den til vores to drenge på 9 og 11, men nu har vi tænkt os at udgive den, og vi vil gerne involvere dig i processen. Du kan give et bidrag, og til gengæld kan du modtage en bog, som beskrevet i listen til højre. De penge, vi samler ind, går til trykningen af bogen, og udgifter forbundet med trykningen. Planen er, at vi først udgiver bogen i et mindre antal eksemplarer, som en beta-version. Det skal ske inden jul. Derefter tager vi mod feedback fra vores beta-læsere, og  i foråret 2016 udgiver vi så den endelige version.

Hvorfor Rum-Fantasy?

Vi tror, at mange børn trænger til et alternativ til fantasy, og at tiden derfor er moden til det, vi kalder Rum-fantasy . Vores vinkel på det er så temmelig jordnær - teknikken er lige så ofte en kilde til sjove eller uforudsete situationer, som den kan være en hjælp - præcis som det er i virkeligheden. Og selv om rumvæsnerne ser mærkelige ud, er deres motiver hverken mere eller mindre særprægede end dem, vi kender fra Jorden. Fremmede planeter, kulturer og teknologier fungerer også som et spejl af vores egen nutid - hvad sker der, hvis bestemte tendenser fortsætter ud i det ekstreme?

Vi håber, at vi kan give jeres børn en sjov og spændende oplevelse med at læse bogen, og at de samtidig får lidt med hjem, som de kan tænke over.

Hvorfor skal du støtte?

Du skal støtte bogen, hvis du godt kunne tænke dig at se den udgivet. Og selvfølgelig især, hvis du selv kunne tænke dig et eksemplar. Se her til højre, hvad du selv får ud af dit bidrag.

Hvordan støtter du?

Du støtter projektet ved at klikke på knappen i øverste højre hjørne hvor der står "støt dette projekt" (scroll op, indtil øverste højre hjørne bliver synligt). Så vælger du det beløb, du vil støtte med, og indbetaler beløbet. Hvis vi ikke når de 5000 kr. vi har sat som mål, får du pengene tilbage igen, når støttetiden udløber. Når vi målet, udgiver vi bogen, og du vil så modtage et eksemplar, hvis du har indbetalt det minimumsbeløb, der står nævnt ovre i højre side.

Hvad er forskellen på beta-udgaven og den endelige udgave?

Beta-udgaven har vi selv redigeret. Vi har en god sprogfornemmelse og er også gode til korrektur, så det skal I ikke være bekymrede for. Men vi tror, at bogen kan have gavn af en ekstern redaktør, til at gøre den mere skarp - måske mundrette sproget lidt, fjerne nogle passager, der er for lange, og eventuelt uddybe noget, der er lidt for kort. Sådan noget kan det være svært at se, når man har arbejdet så meget med bogen, som vi har. Så vi udgiver beta'en, og bruger overskuddet fra salget af beta-udgivelsen til en redaktør.

En anden vigtig ting er, at vi gerne vil have feedback fra vores beta-læsere. Specielt hvis der er noget, der står uklart, er svært at forstå eller roder. Vi har allerede feedback fra familiemedlemmer, der har læst manuskriptet, men mere konstruktiv feedback er stadig velkommen.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ikke vil have beta-udgaven, men gerne den endelige?

Enten indbetaler du mellem 225 og 249 kr, hvis du har mulighed for at hente bogen hos os på Gjøl.Hvis du vil have bogen tilsendt, indbetaler du 305 kr. som også dækker porto. Så 305 kr. er det magiske tal for os, som signalerer, at du vil have den endelige udgave, og at du vil have den tilsendt.
Partnerskaber