Café Habibi

50.448,76 kr. 100.90% af 50.000,00 kr.

106

crowdfunders
udløbet
Kristine Bjørn Thomsen @habibi

medlem siden 19. november, 2015

Om projektet

Realisering af vores drøm: en socioøkonomisk café drevet i samarbejde af danskere og flygtninge

Projekt Habibi, er et projekt, som har til formål at støtte op om integration og lokalsamfund. Vi ønsker at etablerer en socioøkonomisk Café i Jyderup by, og derigennem skabe et rum, hvor mennesker kan møde hinanden. Cafeen skal være båret af frivilligt arbejdskraft, og på sigt være selvfinansieret gennem indtægter fra udstillinger af lokale kunstnere i cafeen, koncerter samt salg af kaffe og kage mm.

Jyderup by vil i nær fremtid modtage mange nye flygtninge, og vi ser derfor dette som en god mulighed for at skabe nyt liv og vækst i byen. Vi ser et fremtidigt behov for brobygning mellem mennesker, der kan give grobund for et fællesskab, hvor alle inviteres ind til at bidrage og udveksle erfaringer, og dermed drage fordel af hinandens ressourcer for sammen at skabe en god integration. Vi forestiller os, at cafeen blandt andet er et sted, hvor flygtninge kan komme og få lektiehjælp, og hvor de lokale erhvervs-foreninger inviteres ind til at stifte bekendtskab med byens nye beboere.

Herudover skal Cafeen have fokus på bæredygtighed, og derfor hovedsageligt sælge økologiske produkter samt varer produceret i lokalområdet. Al fremtidig overskud skal gå til sociale og kulturelle initiativer, der kan forbedre flygtninges levevilkår i det danske samfund og styrke Jyderup som en levende handelsby.

Vi forventer at kunne overtage lokalerne ved slutningen af denne uge (47), arrangerer rejsegilde den 5. december og opstarte selve driften af cafeen i januar måned. Vi vil løbende opdatere billeder fra vores arbejde med at etableringen af cafeen, hvor alle er inviteret til at byde ind med hvad man evt. måtte sidde og brænde inde med.

Ved at støtte projektet vil du hjælpe os med at realiserer vores ide om at styrke Jyderup lokalsamfund, forbedre integrationen i Danmark og skabe et kulturelt knudepunkt for Jyderup og omegn.

Pengene vil gå til etablering af stedet, og vil inkluderer møbler, maling, kaffemaskine med mere.

Holdet bag er en gruppe fra Jyderup højskole Anders Bak Nielsen, Anne Katrine Rønsholdt, Ebbe Bertelsen, Sigrid Rostad, Benoît Petit, Cisser Mæhl, Kristine Bjørn Thomsen og Poul-Henrik Jensen
Partnerskaber