Tømrerclaus dobbelt-lp på vinyl

26.500,00 kr. 106.00% af 25.000,00 kr.

59

crowdfunders
udløbet
Thomas Vilhelm @thomasvilhelm

medlem siden 1. marts, 2016

Om projektet

Tømrerclaus, der er en nær legende på den danske rock-og kulturscene gennem mere end 45 år, har sammen med sit nye band kastet sig over et yderst ambitiøst projekt: Indspilningen af et dobbeltalbum der simultant udkommer både som vinyl og cd. Optagelserne er i fuld gang, og især vinylversionen af det kommende udspil fra Tømrerclaus, der har fået det korte og fyndige navn 'Jaguar', er en lidt kostbar affære. Det skyldes ikke mindst, at det store dobbeltcover indvendig som udvendig vil blive prydet af billeder i højkvalitet, et affotograferet kæmpemaleri, plus div. sangtekster der kræver en del layoutarbejde for at placere sig ind i den rette visuelle sammenhæng. Albummets samlede look har nemlig som mål at skabe en æstetisk helhed, der ligeledes kendetegnede mange af de klassiske rockomslag fra især 1960´erne og 70´erne, hvor man ofte valgte at bruge en del ressourcer på cover art.

Musikken har sine rødder i den tunge psykedeliske rock gjort kendt af koryfæer som eks. Cream og Jimi Hendrix tilsat et strejf af den energiske riffrock stil fra et band som The Rolling Stones. Det samlede udtryk er ajourført til en nutidig variant, hvor funky beats blander sig med det akustisk iørefaldende og langsomt drømmende, der sine steder minder lidt om ældre Pink Floyd. Det kommende album rummer både noget af det mest radikale og vilde hørt i Tømrerclaus regi, men som modpol ligeledes noget af det mest åbne og tilgængelige. Det er mellem disse spændingsfelter, bandets inspiration opstår.

Lyrisk er vi over i den mere politiske og samfundssatiriske afdeling med lige dele hug til politikere, medier og musikindustrien formuleret i ordrigt fabulerende tekster, hvor inspirationen fra beatpoeterne og Dan Turéll ikke fornægter sig helt. På det sproglige plan er der ligeledes flere anerkendende nik til Frank Zappas evner som hudflettende revser af tidens dårskab og dumhed – her tages der hverken gidsler eller lægges fingre imellem.

Hovedaktøren i foretagendet er selvfølgelig multiinstrumentalisten, komponisten, tekstforfatteren, pladeselskabs- og internetbutik-ejeren, filmmanden og fotografen Tømrerclaus, der siden starten af 70´erne som musiker, producer og musikudgiver har samarbejdet med navne som Skousen & Ingemann, Savage Rose, Monrad & Rislund, Lone Kellermann, Dan Turéll, Martin Hall, Sods, Boline Band, Dream City, Peter Øvig Knudsen og senest et duo-samarbejde med Thomas Vilhelm.

De øvrige faste aktører udgøres af trommeslager, sanger, forfatter, foredragsholder, debattør og projektmager Thomas Vilhelm, der i oktober 2015 udgav biografien om Tømrerclaus´, ´Prisen For At Ryge Cigar´, gennem forlaget DreamLitt, som han selv er medejer af.

Bassen betjenes af den bundsolide Preben Madsen fra Aarhus-egnen, der i 1990´erne var en del af konstellationen Rockforce sammen med Tømrerclaus. Madsen har desuden været gæstemusiker på flere af kapelmesterens plader i eget navn.

Det indsamlede beløb vil ubeskåret blive brugt til dækning af div. produktionsudgifter herunder studieleje, presning af lp´er og cd´er, layout og opsætning, betaling af gæstemusikere og sangere samt til annoncering af det færdige resultat. Det skal for en god orden understreges, at indskyderne får deres penge tilbage igen, skulle det beløb, der er sat som minimum, ikke blive indfriet.

Vi takker på forhånd for jeres støtte til og interesse i dette projekt.

 
Du er med
Minimumsbeløb 20,00 Vi takker venligst for støtten til vores pladeprojekt.
LP´en er din
Minimumsbeløb 250,00 Vi takker og kvitterer med et eks. af pladen i signeret tilstand.
LP´en er din - med invitation
Minimumsbeløb 500,00 Vi takker og honorerer bidraget med en signeret lp og cd samt en invitation til pladereception og release koncert august 2016 – præcis dato følger.
Gaveboksen er din med invitation
Minimumsbeløb 1.000,00 Vi takker og udlodder en signeret gaveboks med lp, cd og eks. af biografien ´Prisen For At Ryge Cigar´ plus adgang for to personer til reception og koncert.
Sand gaveregn og dit navn på pladen
Minimumsbeløb 2.000,00 Vi takker i særlig høj grad med udlodningen af to signerede gavebokse samt inviterer til reception og koncert for tre personer. Som ekstra bonus tilbyder vi at nævne jeres navne på lp´en og cd´ens takkeliste plus facebooksiderne for Tømrerclaus og hans selskab Karma Music, der i år fejrer 40 års jubilæum, som markeres i forbindelse med udgivelsen.
Du er VIP og rydder bordet totalt
Minimumsbeløb 5.000,00 Alt plus flere produkter efter eget valg fra Karma Musics righoldige sortiment. Hertil føjes som prikken over i´et mulighed for en gratis aften med Tømrerclaus/Vilhelm duoens toptunede talkshow bestående af et sæt med henholdsvis foredrag og musik, hvortil VIP yderen kan invitere sine venner, kolleger, ansatte og lign. Ved ekstraordinært høje donationer til projektet vil der efter forudgående forhandling kunne arrangeres en bandkoncert i en konstellation, der matcher beløbet.
Partnerskaber