MineVenner.dk - børnefamiliers sociale netværk

0,00 kr. 0.00% af 50.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Camilla Lind-Følsgaard @minevenner

medlem siden 11. februar, 2016

Om projektet

MineVenner.dk er et nyt website og tilbud på vej til børnefamilier, som har til formål at forebygge og bekæmpe ensomhed. Websitet giver forskellige muligheder for at opbygge nye sociale relationer for både børn og voksne. For eksempel kan forældre søge jævnaldrende venner og legekammerater til deres børn tæt på, hvor de bor. Man kan også som familie deltage i sociale arrangementer med andre familier, fx udflugter, fællesspisning og sportsaktiviteter. Det er brugerne af websitet, der får idéerne og opretter arrangementerne, som andre brugere så kan tilmelde sig. Som bruger/forælder kan man desuden få råd og vejledning af uddannede familierådgivere, som forældre kan ringe til i aftentimerne.

Websitet er landsdækkende og vil være gratis at benytte.

Indtil vi er i luften kan interesserede skrive sig op på: http://minevenner-dk.kickoffpages.com/ eller følge med på facebook.dk/minevenner.dk

Bagom projektet
Bag initiativet står Camilla og Sophie Sophie Lind-Følsgaard. Vi har to børn på 4 og 11 år og bor i København. Vi har selv mærket behovet på egen krop, idet vores ældste søn Frederik bl.a. stammer meget og ofte føler sig alene med sine udfordringer. 

Sophie arbejder til daglig som familiekonsulent og har stor erfaring med at rådgive børnefamilier i alt fra trivsel og venskaber til angst og diagnoser. Hun fik idéen til at lave websitet efter samtaler med mange frustrerede forældre, som efterlyste helt konkrete værktøjer til at hjælpe børnene. Camilla der har lang erfaring fra it-branchen, har stået bag udviklingen af MineVenner.dk i samarbejde med webudviklere og en grafiker. Nu arbejder hun på at få udbredt konceptet til så mange familier som muligt på tværs af landet. 

Vores målsætninger med projektet:


1. Alle børn fortjener at være en del af fællesskabet
Ensomhed er et stort samfundsproblem og desværre også et tabu. Og for mange børn er det ofte et skjult problem. Derfor er der også mange, der får hjælp alt for sent.

At være uden for fællesskabet gennem længere tid har voldsomme konsekvenser for et barns selvforståelse og udvikling af sociale kompetencer. Sophie har gennem sit arbejde mødt store  børn på både 15 og 17 år, som ikke har haft en ven gennem det meste af deres barndom. Årsagerne kan være mange, men det væsentlige for os er at kunne bryde den onde cirkel så tidligt som muligt.

2. Imødekommet behovet for at finde ligesindede
Selvom de fleste børn er omgivet af masser andre børn dagen igennem, er det ikke givet, at de har en bedste ven i børnehaven eller skolen. Ligesom vi voksne, har børn også behov for at føle sig som en del af fællesskabet og være sammen med andre, der ligner dem selv. Måske fordi de skiller sig ud på den ene eller anden måde; fx børn med med diagnoser, særligt begavede børn eller børn med lidt anderledes interesser.

Vi ser ofte også, at forældrene til de børn har behov for at møde andre forældre i lignende situationer. Den mulighed giver vi nu på MineVenner.dk

3. Skabe en ny kultur blandt børnefamilier
Selvom initiativet til MineVenner.dk i høj grad er udsprunget af et ønske om at hjælpe de familier, hvor ensomheden har bidt sig fast, er det vores ambitioner at gøre det til en ny kultur blandt børnefamilier at danne relationer og indgå i nye fælleskaber med internettet som hjælp.

Rigtig mange familier oplever fx at skulle skabe et netværk helt fra bunden ved flytning eller skilsmisse. Det rammer både børn og voksne. Mange forældre vil også kunne nikke genkendende til, at børnene bare savner mulighed for flere legekammerater i fritiden. Et godt socialt netværk uden for fx skolen mindsker også børnenes sårbarhed overfor perioder med fx mobning eller hvis den bedste ven pludselig flytter væk.

Det skal være helt naturligt at finde en ven til sit barn på nettet eller opsøge andre voksne. Derfor har det været vigtigt for os at skabe et tilbud, som appellerer bredt og som vækker glæde og lyst til fællesskabet.

Hvordan kan du hjælpe os?
Vi brænder for projektet og glæder os til at kunne nå ud til en masse børnefamilier. Men vi har brug for din hjælp for at komme i mål. Du kan hjælpe os på to måder:

  1. Spred budskabet til så mange som muligt i hele landet via sociale medier og hvor du end færdes. Både til børnefamilierne, der skal bruge websitet og til aktører som fx organisationer, foreninger og fagfolk som arbejder med samme målsætning og værdisæt som os. Jo flere brugere der er på sitet, desto større er muligheden for at finde en ny bedste ven. Vi har flyers og plakater til omdeling, som kan rekvireres ved at skive til os på camilla@minevenner.dk. 



  1. Økonomisk opbakning
    Den første version af MineVenner.dk, som er lige på trapperne, er blevet til for egne private midler og med frivillig arbejdskraft. Alle, som har arbejdet med udvikling af it-løsninger, kender til de store omkostninger/tidsforbruget bag. Derfor har vi også været nødt til at begrænse os i denne første version af sitet til det, vi mener er det allervigtigste. Der ligger dog fortsat et stort arbejde foran os i at gøre sitet endnu bedre, så familier og børn nemt kan få glæde af hinandens selskab. Lige nu er midlerne en begrænsning.


Får vi fundet vores projekt vil midlerne blive fordelt til følgende:

  • Udgifter til den videre udvikling af sitet

  • Udgifter til ekstra hænder til projektet som fx kan tage rundt til skoler mv. og fortælle om idéen

  • Udgifter til markedsføring af sitet (jo mere du hjælper os med at sprede ordet, desto færre midler skal vi bruge på den post)


Tak fordi du tog dig tid til at læse om vores projekt.

Camilla
Partnerskaber