Arlette - en historie vi aldrig må glemme

0,00 kr. 0.00% af 65.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Thomaskvist @thomaskvist

medlem siden 12. juli, 2012

Om projektet

Under Anden Verdenskrig blev seks millioner jøder udryddet under Holocaust. Cirka 80.00 var franske jøder. Kun 2.500 overlevede og vendte hjem til deres familier efter krigen. Den 21-årige Arlette Ley, fange nummer 74.853 i Auschwitz, var én af de overlevende. Siden 1951 har Arlette boet i Danmark med sin familie. Hun blev gift med Ole Andersen, og blev dermed Arlette Andersen. I dag er hun 92 år, og Arlette er dermed én af de sidste personer i verden, der kan fortælle historien om at overleve Auschwitz.


Efter krigen besluttede Arlette Andersen, at hun ville glemme grusomhederne igennem 12 måneders fangenskab i Auschwitz. Hun ønskede blot at komme tilbage til et normalt liv i Paris som studerende – i den by som hun var født og opvokset i. I 45 år fortalte hun ingen om sit ophold i Auschwitz – indtil en dag i 1990, hvor hun blev spurgt, om hun ville holde et foredrag om sine oplevelser som fange i og overlever af Auschwitz.


Èt foredrag blev til flere, og det blev starten på en periode på 25 år med 426 foredrag. Arlette Andersen besøgte mere end 100 forskellige skoler og uddannelsesinstitutioner i Danmark – og fortalte sin historie til næsten 100.000 mennesker, primært til unge mennesker.


I det tidlige forår 2015 måtte Arlette Andersen på grund af alder og helbred stoppe sin foredragsrejse. Men Arlette Andersen ønsker stadig, at vi alle – specielt de unge mennesker, ikke glemmer den ondskab og de grusomheder, der fandt sted under Anden Verdenskrig, hvor seks millioner jøder blev slået ihjel, fordi de ikke passede ind i nazisternes og Hitlers planer om at skabe Det Tredje Rige.


Det er i dag et meget stærkt ønske for Arlette Andersen, at hendes historie kan udgives som en dokumentarfilm – på den måde kan hendes mission fortsætte i fremtiden: ”Vi må aldrig glemme….”


Vi arbejder lige nu på denne film, på at lade Arlette Andersens stærke ønske gå i opfyldelse, og du kan være en del af projektet.


Selvom vi allerede, siden starten på projektet for tre år siden, har modtaget godt 600.000 kroner i støtte fra gymnasier, skoler, virksomheder, private og fonde, har vi stadig brug for din støtte til projektet.


Vi producerer filmen med de unge mennesker i vores bevidsthed. Filmen skal primært være for det publikum, som Arlette Andersen har fortalt til – de unge mennesker. Det betyder, at vi er nødt til at arbejde specielt med moderne visuelle effekter, grafik og musik. Derfor har vi spurgt en af Danmarks bedste komponister og guitarister, Knud Møller, om han vil komponere musikken til vores film. Det er netop hans fantastiske musikalske arbejde, vi gerne vil bede jer om at støtte. Lyt på den i vores lille trailer.


Dokumentarfilmen vil være færdig i en dansk, fransk og engelsk version i løbet af de næste to-tre måneder. Hvis du er interesseret i at støtte vores projekt med minimum 500 kroner, vil du modtage en særlig DVD med den færdige film samt interessant ekstra-materiale – og naturligvis Knud Møllers soundtrack til filmen. Dit navn vil ligeledes blive skrevet ind i filmens efterskrift. Endelig vil du, hvis du er interesseret, modtage en invitation til premieren på filmen, hvor Arlette Andersen vil deltage.


Filmen produceres af et lille filmhold bestående af blandt andre fotograf Kasper Fuglsang, filmklipper Peter Christiansen, komponist Knud Møller, producer Eva Hesse Lundstrøm, projektleder hos Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)/www.folkedrab.dk, Solvej Berlau, Catherine MORGAN-PROUX fra Université Clermont Auvergne i Clermont Ferrand samt instruktør og manuskriptforfatter Thomas Kvist Christiansen.

Læs mere om vores filmprojekt på www.arletteandersen.dk og på Facebook "Arlette Andersens historie".

Partnerskaber