Børn i globaliseringen

0,00 kr. 0.00% af 20.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Kåre Bluitgen @7892726502

medlem siden 7. februar, 2017

Om projektet

Ikke alle på arbejdsmarkedet er vindere i globaliseringen, og dermed heller ikke deres børn. Jeg søger støtte til udgivelse af en letlæsningsbog til større børn, der som formentlig Danmarks første i dette århundrede har udsatte børn som følge af globaliseringen som omdrejningspunkt. Jeg har udgivet omkring et halvt hundrede børnebøger og modtaget adskillige priser (sidste år Blixenprisen (foto)) og er oversat til en halv snes sprog, men er med mit sidste manus løbet panden mod en mur i den traditionelle forlagsverden: Man mener ikke, at et sådant emne vil kunne sælge. Og helt forkert er det nok ikke. Men det er vigtigt. Letlæsningsbøger til større børn i Danmark i dag handler i meget høj grad om gru, fantasy, sport, heste, eventyr eller pubertetsproblemer. Samtidig har selskaber som Ryan Air, Uber etc. en direkte betydning for masser af børns opvækst via de problemer, deres forældre løber ind i på det såkaldt nye arbejdsmarked.

Jeg håber derfor at kunne udgive bogen, der i stærkt forenklet og sammenpresset form handler om en pige, hvis forældre er henholdsvis pilot og stewardesse og som hårdt presset i arbejdslivet går i strejke. Datteren støtter dem for at få mere tid med sine forældre, hendes veninder synes, hendes forældre er seje, men tiden går, og far og mor bliver voldsomt uenige om, hvad de skal gøre efter fritstillingen. Samtidig begynder hovedpersonens kammerater at skifte side, da blokader forhindrer lavprisselskabet i at flyve fra Danmark, og veninderne nu ikke kan komme på ferie med deres forældre på eksotiske destinationer langt borte pga. de forhøjede priser.

Min plan er nu at udgive bogen på mit eget forlag, Forlaget Tøkk, som jeg har gjort med ca. hver fjerde bog, jeg har skrevet siden 1994.

Produktionsomkostningerne for en sådan bog er ca. 60.000 kr.; jeg søger om 20.000 kr., hvilket svarer til honoraret til den illustrator, der skal gennemillustrere bogen. Bogens salgspris bliver 189 kr.

Se mere om forfatterskabet på www.bluitgen.dk
Partnerskaber