Kunstbog om Külli Suitso - Helmets

18.504,00 kr. 102.80% af 18.000,00 kr.

18

crowdfunders
udløbet
Külli Suitso @suitso

medlem siden 18. april, 2017

Om projektet

Russernes indtog på Krim fik Külli Suitso til at male hjelme.

Angrebet gik ind under huden på mig som estisk kunstner, og frem af det voksede et par år med hjelme som tema i min kunst. Jeg vidste, at bagved hjelmen og uniformen, som soldaten bærer, er der et menneske, der kæmper eller er blevet sat til at kæmpe for eller imod noget. Dette menneske indeholder tanker, følelser, drømme, frygt, længsel og en skæbne. Enhver er tillige en slags frontsoldat i sit eget liv, og kæmper der sine egne kampe. Hjelme-temaet er der kommet 37 malerier, grafik, video og installationskunst ud af.

Værkserien skal nu samles og udgives i et katalog eller en kunstbog med titlen:
”HELMET – A HUMAN BEING BALANCING BETWEEN PEACE AND WAR”.
Det er denne udgivelse jeg hermed søger opbakning og støtte til at kunne producere.

Om billedkunstner Külli Suitso:
I mine værker leger jeg med stærke og absurde kontraster. Jeg maler jordbær, tusindfryd og hvide skyer på militærhjelme. Jeg fylder hjelmene med æbler, vand, is, sne, dej, kød, slik og blomster. I den absurde kontrast mellem hjelm og personlighed skaber man dermed et samlet kunstnerisk udtryk, hvor militærets uniformering, der konnoterer død og ødelæggelse, sættes op mod individets ungdommelighed, drømme og saftighed.

Jeg er uddannet i Billedkunst på Tartu Universitet, Estland. Jeg maler, laver grafikkunst og kortfilm. Jeg har udstillet mine billeder siden 1993 på forskellige separat- og gruppeudstillinger i Estland, Letland, Finland, Sverige, Rusland, Østrig, Mexico og i Danmark, hvor mine billeder har været med på censurerede udstillinger siden 2005, bl.a. Charlottenborgs Forårsudstilling, Kunstnernes Efterårsudstilling, m.m. Jeg bor og arbejder i Danmark, hvortil jeg kom i 2004. Siden 2013 underviser på Århus Kunstakademi.
Et udvalg af mine værker kan ses på min hjemmeside: www.kylli.dk og på Facebook.

Jeg skal udstille et udvalg af værkerne i min hjemby, Tartu i Estland til sommer - i Tartu Kunsthalle i juli måned 2017. Det er et stort ønske at få udgivet kunstbogen til denne udstilling.
Senere fortsætter udstillinger rundt i Estland, Danmark og andre steder.

Synergi, kunst og essays om krig og fred
I en række essays til kunstbogen har allerede forskellige stærke personligheder i forskellige erhverv, primært fra Østersølandene, skrevet deres tanker omkring krig og fred og om at være et menneske i vores anspændte tid.
Jeg har fået tekstbidrag fra bl.a. Toomas Hendrik Ilves, tidligere præsident for Estland, Elisabeth Rehn, tidligere forsvarsminister fra Finland, samt kunstkritiker Harry Liivrand fra Estland og forfatter og filmdokumentarist Imbi Paju fra Estland, som bliver udgivelsens redaktør.
Bidragydere fra Danmark er teolog og psykoterapeut Christian Højlund og kunstskribent Inge Schjødt. Fra Sverige bidrag fra Enel Melberg – en forfatter, som selv har været bådflygtning som barn. Fra USA: Mary Jordan - kunstner og menneskerettigheds-aktivist. Flere deltagere fra Østersølandene Letland, Litauen, Polen og Tyskland er på vej.

Jeg vil gerne invitere dig til at blive del af fortællingen, til at være med i synergien. Der er brug for økonomisk støtte til at få udgivet kunstbogen. Budgettet til udgivelsen er på i alt 47.000 kr. - hvoraf nogle af midlerne søges hos fonde og interesserede partnere i ind- og udland. Men der er et stykke vej til målet. Så bidragene her er helt afgørende for at visionen med udgivelsen kan lykkes: at hjelmenes udtryk bliver delt som en større fortælling i vores urolige tid.

Indsamlingen skal bruges til tryk, oversættelser, layout, produktion - samt distribution, pr og formidling.
Kunstbogens tekster skal oversættes til engelsk, dansk og estisk.
Den redigeres af forfatter og filminstruktør Imbi Paju.

Vi er ikke i mål, men udgivelsen er sikret!
Kære Crowdstøtter, Jeg har en kæmpe GOD nyhed at dele med jer: Jeg er blevet tildelt et legat fra Grosserer L. F. Foghts Fond til støtte for udgivelsen af Kunstbogen ”Helmets - A HUMAN BEING BALANCING BETWEEN PEACE AND WAR”.

Hurra!!! De første 30.000 kr. er nu i hus af de cirka 47.000 kr, som kunstbogen kommer til at koste.
- Jeg er rigtig glad og stolt af denne anerkendelse af projektet, som nu kan gå ind i næste fase: Jeg har således - med mange sommerfugle i maven - bedt oversætterne om at gå i gang, og jeg har fået de første aftaler om bl.a. layout på plads, med mere.

Jeg håber, at I der allerede har vist mig opbakning, og nye interesserede hermed får endnu mere tiltro og lyst til at være med til at udgive kunstbogen her, som bliver en samlet manifestation af min værkserie om Hjelme/Helmets - præsenteret sammen med nogle rigtig fine essays om at være borger i vores urovækkende tidsalder, skrevet af personer bl.a. fra international politik og fra kunstscenen, bredt set.

Husk: Ved bidrag over 500,- kr får du dit navn med på sponsorsiden i bogen.
Men jeg bliver glad for ethvert beløb!

Stor Tak og på godt genhør,
Külli Suitso
Partnerskaber