50 ÅRS MILJØBEVÆGELSE – et bogprojekt

38.343,00 kr. 127.81% af 30.000,00 kr.

95

crowdfunders
udløbet
Mads Kjærgaard Lange @makassip

medlem siden 19. juni, 2018

Om projektet

Miljøbevægelsen NOAH har spillet en afgørende rolle i udformningen af den danske miljøbevægelse og dansk miljøpolitik, men vi er endnu ikke færdige. Sammen med aktivister og fagfolk gør vi status over 50 års historie fyldt med ø-lejre, vedvarende energi og økologiske alternativer til vækst og kapitalistisk kassetænkning.

Den 9. marts 2019 er det præcis 50 år siden, at de første NOAH-aktivister fyldte Store Sal på H.C. Ørsted Instituttet med professorer, politikere, overlæger og andre miljøinteresserede til Forureningens dag. Det blev starten på den miljøbevægelse vi kender i dag.

NOAH markerer 50-året på forskellige måder i løbet af 2019. Blandt andet med denne bogudgivelse, der skal berette om NOAHs betydning for miljøbevægelsen siden starten, om NOAHs særligt provokerende stemme i miljødebatten og om fremadrettede udfordringer i miljøkampen.

Bogen får karakter af en antologi med godt 15 forskellige bidrag fra blandt andre Ingrid Hind, John Holten-Andersen, Nanna Clifforth og Peder Agger.

I forbindelse med udgivelsen lørdag den 9. marts 2019 afholder vi en jubilæumsfestival, hvor vi skuer tilbage på de sidste 50 år – men først og fremmest kigger fremad, og præsenterer visionerne for en bæredygtig og retfærdig verden.

ILDSJÆLE: Alle bidragydere arbejder frivilligt i forbindelse med tilblivelsen og udgivelsen af bogen. Indtægterne fra denne crowdfunding skal bruges til tryk, distribuering og udbredelse af kendskabet til bogen.

Den primære mission med udgivelsen er at styrke flere menneskers viden om og engagement i arbejdet for en retfærdig og bæredygtig verden. Antologien peger fremad samtidig med at vi dokumenterer sjove, vigtige og anderledes begivenheder fra de sidste 50 år.

Bogen udkommer på NOAHs forlag.

Læs mere om NOAHs arbejde på noah.dk.
Partnerskaber