Ledelse - noget dybt intimt.

2.750,00 kr. 11.00% af 25.000,00 kr.

11

crowdfunders
udløbet
Torben Haugaard @taurus1957

medlem siden 28. januar, 2018

Om projektet

Ledelse – noget dybt intimt er en bog, der belyser ledelse fra en helt anden vinkel end de traditionelle ledelsesbøger. Bogen har med udgangspunkt i familie kulturen, uddannelsestraditionen, samfundskulturen, virksomhedskulturen, medierne og ikke mindst finanskrisen et éntydigt fokus på den centrale lederkompetence, som erhvervslivets ledere og ledelsesteoretikerne har efterlyst hos ledere i de sidste 10-15 år. Nemlig de såkaldte ”bløde lederkompetencer”, de mere personlige kompetencer som empati, intuition, selvforståelse og evnen til at skabe en ægte autentisk kontakt med et andet menneske, også udtrykt som, at lederen i fremtiden skal kunne ”lede med hjertet”.

Bogen forklarer med baggrund i den psykoterapeutiske/pædagogiske verden, hvorfor man ikke på traditionel vis kan læse sig til disse kompetencer.

Derfor er denne bog et budskab til ledere, kommende ledere og ikke mindst fagprofessionelle, der arbejder med udvikling af ledere, medarbejdere og organisationer, at svaret på det ledere og ledelsesteoretikerne igennem de sidste mange år har efterlyst som helt basale lederkompetencer i fremtiden, skal findes i den psykoterapeutiske/pædagogiske læringstilgang som adskiller sig væsentligt fra den traditionelle uddannelsesmetode og ledelses- og organisationsudvikling.

Det er en alvorlig sag at forvalte andre menneskers arbejdsliv, og de der vælger den opgave skal vide, at det er noget helt andet end en naturlig forlængelse af en faglig karriere, og at man skal kunne lide mennesker for at kunne lykkes som leder. Derfor kræver den fremtidige lederopgave en personlig udviklings- og forandringsproces.

Harvard Business School offentliggjorde en undersøgelse for et par år siden, hvor de dokumenterede, at der på verdensplan investeres et 3-cifret milliardbeløb i lederudvikling - og at mindre end 10% konverteres til ændret lederadfærd. Det kommer bag på mange ledere, hvor meget mere deres personlighed betyder, når de træder ind i lederrollen, en personlighed hvor kun ca. 20% er bevidst. Det er i de 80% ubevidste, at lederen finder de vigtige kompetencer til lederrollen. Derfor har jeg i denne bog valgt at beskrive symptom, baggrund og ikke mindst angive en løsning på, hvordan ledere i fremtiden tilegner sig de vigtige personlige lederkompetencer, der gør lederopgaven langt mere interessant og udviklende for både leder og medarbejder.
Partnerskaber