Feed the Primary School Children in Kibera

0,00 kr. 0.00% af 10.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
KiberaBackToSchool @kiberabacktoschool

medlem siden 9. september, 2011

Om projektet

Nej vel? Desværre er det dagligdag for mange børn i slummen Kibera.

Kibera i Nairobi er et af de største slumområder i Afrika med et indbyggertal på omkring 1 million, og her er dagligdagens udfordringer ikke til at overse; for små vandreserver, dårlige lokale styringssystemer, et højt antal HIV-smittede og AIDS-ramte, materiel fattigdom, kriminalitet, alkoholisme, få muligheder for social, økonomisk og politisk bevægelighed og generelt en kultur og et samfund præget af stor fattigdom. En af de største grunde til dette er et højt niveau af analfabetisme.

I Kibera er der ingen sammenhæng mellem hvor mange skolebesøgende børn, der er, og antallet af offentlige skoler. Med kun 4 offentlige skoler i hele området må mange børn i stedet modtage undervisning på en af de mange uofficielle skoler. Disse uofficielle skoler har mange problemer. Blandt andet er de ikke en del af den kenyanske regerings ”Free Primary Education Program”. Det betyder, at forældre selv skal betale for både deres børns undervisning og mad – et beløb kun meget få forældre i Kibera har mulighed for at betale. Resultatet er et enormt frafald allerede i de små klasser pga. sult. Det afhjælper på ingen måde det allerede høje niveau af analfabetisme. Og det er på ingen måde en hjælp for Kibera.

Så hvad vil vi gerne gøre?

Vi ønsker at samarbejde med de uofficielle skoler for at forsyne dem med mad som en måde at understøtte og hjælpe med at betale skolepenge. Dette skal ske gennem et samarbejde med forældre til børn på skolerne, som skiftevis kan lave mad og derigennem blive ejere af dette projekt. At give børnene et måltid i skoletiden vil med sikkerhed højne antallet af børn fra Kibera, der går i skole.

For at starte dette projekt vil vi fokusere på et samarbejde med 5 uofficielle skoler. Disse er Ushirika Primary School, Laini-Saba Primary School, A.C.K. Emmanuel, Glory Primary School og Siloam Primary School. Forhåbentlig vil vi derefter have mulighed for at udvikle et samarbejde med flere skoler.

Hvad kan du hjælpe os med?

Støtte til at købe mad og køkkenudstyr!

Hvem er vi?

En gruppe venner, som er opvokset og/eller bor i Kibera, og som har et ønske om at gøre Kibera til et bedre sted at være. Disse sultne børn er vores naboer, vores venners børn, og vi kan ikke bare se på – vi bliver nødt til at gøre noget.
Jeg er 19 gammel og blev i 2010 samfundsfaglig student fra Paderup Gymnasium i Randers. Jeg har været aktiv i uddannelsespolitik i Danmark, siden jeg var 14, og brugte størstedelen af sidste år som fuldtidsfrivillig på Danske Gymnasieelevers Sammenslutnings sekretariat. En organisation hvor jeg tidligere blandt andet har været formand for DGS' region Østjylland, været menigt bestyrelsesmedlem, siddet i forretningsudvalget og været talsmand for demonstrationen under kampagnen 'Ud af krisen, ind i fremtiden' i Århus. Derudover har jeg, siden jeg var 15, været medlem af et politisk parti, hvor jeg ligeledes har haft roller som basisaktivist og leder.

Du kan også kontakte os på kiberabacktoschool@gmail.com

På forhånd tak!
Partnerskaber