Om projektet
Aspargesknejpen skal have en ny stand!(Click on the little box EN on the top of the page for English - and CC on the video for subtitles)
Vil du hjælpe os med at bygge det?
I 2014 solgte vi næsten et ton asparges fra Aspargesknejpen i Torvehallerne i København. Fra en stand samlet af lånt og lejet borde og grej. Vi brugt flere timer hver dag, at bære det hele op og ned fra kælderen. Et spild af god tid!
Den nye stand...skal kunne lukkes sammen om aftenen. Så alt grejet kan låses ind og det tager kun en halv time at åbne og lukke standen.
Der skal være stålbord, køleskab, vask og andet nødvendigt, så den kan godkendes af fødevaremyndighederne. Stolper til skilte, menutavler og info.
Og ikke mindst en smuk takketavle, hvor vores støtters - Jeres? - navne kan skrives.
Standen skal delesI øjeblikket bruger vi kun standen nogle få måneder af året. Så det er logisk: den må også kunne bruges til andre madprojekter.
Er vi heldige at rejse pengene, vil vi stå med en smuk, fødevaregodkendt stand, som er robust nok til at bruge på festivaler, markeder og det, som andre mad-ildsjæle ellers kan finde på.
Den ville kunne lejes meget billigt, da lejen kun skal dække standens opbevaring og vedligeholdelse.
Ideen bag AspargesknejpenTænk, hvis København havde flere markeder fuld af friske grønsager i sæsonen!
Mange dygtige bønder dyrker skønne, bæredygtige grønsager ikke langt herfra - men der er langt mellem steder, hvor man køber de lækre, friske sager i byen. Det er åbenbart ikke så let at leve af, at sælge gode, lokale grønsager.
Det kan ikke passe, at det skal være så svært at lave gode markeder i Danmark. Jeg vil være med til at knække koden - jeg tror Aspargesknejpen kan være en måde at gør det på.
Vi udvælger nogen af landets bedste asparges og er i tæt kontakt med de bønder, der dyrker dem. Vi laver nye og klassiske retter af stænglerne, til inspiration og så der ikke går noget til spilde. Vi samler forskellige gode produkter af asparges. Vi giver gerne alt det, vi ved, videre, så byen får flere kloge og kræsne kunder.
En rigtig god model, synes vi selv!
Hjælp os ved at dele med familie og venner - med jeres hjælp kan vi gør Aspargesknejpen til en smuk, levedygtig virksomhed!Tak for din opmærksomhed - og måske din støtte!
Kim Marie Muhlhahn, marts 2015
Læs mere og følg med på
www.facebook.com/aspargesknejpen
Instagram: #Aspargesknejpen
Om migJeg har arbejdet i mange år med mennesker, kvalitetsmad og der, hvor de krydser. Tit sammen med de fedeste partnere. Pop-ups, kokkeskoler, catering, kommunikation, kantine med nysgerrige spisende og de bedste råvarer. Pt er jeg vildt inspireret af 'les Mères Lyonnaises' (mødrene fra Lyon) - som midt i 1800-tallet skabte de berømte bouchon'er i den franske gourmethovedstad, hvor man stadig spiser simpel mad af bedste kvalitet.
Læs mere på
The Food Agency