Rejs Sikkert

0,00 kr. 0.00% af 70.000,00 kr.

0

crowdfunders
udløbet
Mark Jørgensen @markjoergensen

medlem siden 16. november, 2016

Om projektet

Baggrund:

Ifølge danmarksstatistik rejste 3 ud af 5 dansker på ferie i 2016, og mere end hver 10 dansker oplever at blive ramt af uheld når de rejser. Uheld på ferie er et vidt begreb, og kan dække over et utal af hændelser, som kan spænde fra store katastrofer, til små uheld, som f.eks. skader, eller maveproblemer.

Vi vil derfor implementere et værktøj til chartergæsten, globetrotteren, storbygæsten, og alle de andre som planlægger rejseaktivitet i den ene eller anden form. Værktøjet er en App! App’en hedder Travel Safe og skal være de rejsendes nye rejsepartner, som de kan anvende i flere faser. Og endnu vigtigere, Travel Safe fungere offline!

1, Fase: Denne fase er planlægningsfasen! men hvilke ting skal man egentlig forholde sig til før man tager på ferie? App'en vil give brugeren et nemt og overskueligt overblik over hvilke forberedelser, man skal tage sig før man rejser afsted. Travel Safe vil have en række funktioner som er vigtige før man drager udenlandsk:

  • Vacciner: her kan du taste de vacciner du har, og den vil automatisk fortælle dig hvilke du mangler, når du har valgt et land.

  • Risikoprofil: Denne funktion giver et nemt og overskueligt overblik over hvilke risici man er eksponeret overfor i de forskellige lande.

  • Allergikort: Personer med bestemte allergier, kan indtaste allergierne , og så vil de automatisk blive oversat til andre sprog.

  • Sundheds- og Medicinkort: Personer som tager en bestemt medicin, eller som har kendte sygdomme, kan taste disse ind i app'en. I tilfælde af ulykke, kan sundhedspersonalet, i det pågældende land, have mulighed for at blive oplyst om disse forhold.

  • Gravide: Der vil være en funktion for gravide, så man kan se hvordan de skal forholde sig, og hvilke særlige risici de er eksponeret overfor.

  • Huskeliste: En liste over Need to have, og Nice to have, når man rejser.


2. Fase: Denne fase er selve rejsen. Her er det vigtigt at man holder sig ajour, i forhold til landets risikoprofil, samt større hændelser i området man befinder sig i. Derudover er det vigtigt at man, ved en hændelse, har mulighed for at dokumentere vacciner, allergier eller brug af medicin, og her fungerer app'en offline. Travel Safe vil have en række funktioner som er vigtige når man er i udlandet:

  • Vigtige kontakter: Her vil der være listet landets vigtige telefonnumre til bl.a.: Ambassade, forsikringsselskaber, hjælp, herunder Politi, Ambulance og Bandvæsen.

  • Aktivt Allergikort: Når man spiser i udlandet, er det vigtigt at man gør opmærksom på allergier. Her vil app'en have et allergikort, som man kan vise.

  • Terrorbarometer: Terror er desværre en af de risici, som mange frygter når de rejser. Derfor har app'en et såkaldt terrorbarometer ved landets sikkerhedsbeskrivelse.

  • Historik: Man vil i app'en kunne se en historik, og statistisk data, for udbredelsen af specifikke hændelser i landet.


3. Fase: Hjemkomsten. Efter hjemkomsten er det vigtigt at man holder sig ajour med vaccinationer. I app'en opretter man sine vaccinationer, så man hele tiden kan følge med i hvilke vaccinationer, man har. Vaccinationskort i mobil format. Travel Safe vil have en funktion som er vigtige når man er hjemme:

  • Vaccinationspåmindelse: App'en giver en påmindelse, hvis en eller flere vaccinationer skal fornys. App'en vil derfor kunne bruges som et mobilt vaccinationskort.

  • Allergikort: Kan anvendes hjemme, på lige fod, som i udlndet.


Hvem er vi så, som mener vi har kompetencer til at sætte denne idé i verdenen?

Vi er to studerende som til daglig læser Katastrofe- og Risikomanagement. Vi har begge vidt forskellig baggrund, men fælles har vi en bred faglig viden omkring rejsesikkerhed, både hvad angår terror, sundhedsrisici, og andre risikomomenter, i andre land. Da det internationale trusselsbillede konstant ændre sig, og et så stort antal forbrugere årligt drager mod udlandet, kan vi se nødvendigheden af et sådan rejseværktøj.

Vi har tidligere arbejdet med, at klarlægge de risici, som de danske atleter var eksponeret overfor ved deres deltagelse under OL i Rio, 2016. Her gav vi dem en række forholdsregler, som de kunne efterleve for at være mest muligt sikre, under deres ophold.

Hvad bidrager du til?

Først og fremmest koster det penge at udvikle app'en. Et overslag fra en App udvikler siger at hele app'en vil koste 70.000kr,-

Donationsniveau:

10.000kr,- Database til alle de vigtige oplysninger, som i som brugere vil få gavn af.
30.000kr,- Allergikort, Risikoprofil af alle lande (Barometer).
50.000kr,- Komplet app, med allergikort, risikoprofil, vacciner, opkalde til vigtige telefonnumre.
70.000kr,- Komplet app, inkl. vaccinekort, og brugeroprettelse, og offline mulighed.
Partnerskaber