Fra køkkenbrygger til laugsbrygger til nanobrygger

Vær med til at støtte og lancere Kongsted Hjemmebrygs 3 serier under navnet Kingspot Brewhouse.

Jeg har lokalet, jeg har den nødvendige viden, og jeg har lysten og gejsten til at gå i gang. Det, jeg mangler, er udstyret. Og det er her, at du kommer ind i billedet i mit ”noget-for-noget” Booomerang-projekt.

Hvem, hvad, hvor, hvorfor?

Mit navn er Leon Kongsted, og jeg begyndte som køkkenbrygger i 2018, efter at jeg i alt for mange år havde udsat det. Jeg synes, at det lød bøvlet og dyrt. Det skulle blive en bog, der fik mig i gang, og jeg har ikke set mig tilbage siden!

Efter godt 40 bryg under vesten, og gode tilbagemeldinger på mit øl fra bryglaug, samarbejdspartnere, kunder, familie, venner og bekendte (og et venligt skub med ordene ”kom nu i gang”), er jeg lige nu ved at istandsætte brygrummet i Horne. Jeg har i forvejen lejet to lokaler i den nedlagte fabrik.

Målbeløbet er til det udstyr, som jeg kan komme i gang med. Jeg har set mig lun på et 150 liters bryganlæg, som det meste af beløbet går til. Derudover kommer der gær-/tryktanke og gerne et påfyldningsanlæg. Jeg overvejer også et pasteuriseringsbad.

Kommer vi over målbeløbet, bliver der indkøbt mere og bedre udstyr. Kommer vi over kr. 100.000, -, så kommer der lidt ekstra i alle incitament-pakker!!!

Jamen, hvad har jeg da tænkt mig at brygge?

  • Serie 1: Pure breed brew er øltyper, der holder sig tæt op af de snerrende stilartsdefinitioner, men er selvfølgelig Kongstedificeret 😉
  • Serie 2: Half breed brew er øltyper, der godt nok tager udgangspunkt i stilartsdefinitionerne, men hvor jeg vover at flytte lidt på grænserne for øltyperne
  • Serie 3: Cross breed brew er den sjoveste og mest spændende serie, hvor afsættet er en kendt opskrift, men som bliver udsat for fri leg! 😉

Én ting kan du være sikker på; målet er at brygge godt øl, som også gerne må være spændende, men der skal være øl til alle; de lette, de tunge, de søde, de bitre, de mørke, de lyse – og alle de andre!

Den foreløbige plan (hvornår):

  • April, maj: renovering af lokalet i Horne, blive godkendt til fødevareproduktion af Fødevarestyrelsen, ændring af stamdata i Erhvervsstyrelsen, tilmeldes SKAT og Dansk Retursystem
  • Juni, juli: indkøb og opsætning af udstyr, de første prøvebryg
  • August: brygning og tapning af mine egne opskrifter
  • September, oktober: incitamenter udleveres (jeg melder ud, når der ligger en køreplan for det)

Der kommer højst sandsynligt ændringer og tilføjelser til planen, men det er jo også blot det; en plan! 😉

Jeg håber, at du vil med på min brygrejse, og på forhånd tak for alle bidrag.

Ended

Del projektet

Rewards

Vi bruger cookies!

Websitet anvender "cookies", der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er muligt at slette eller blokere for cookies.

Hvis du sletter eller blokerer cookies vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.

Accepter Forlad sitet