Jeg vil være mig

Randers Mette Ilsø Bøger
booomerang - crowdfunding - jeg vil være

Update fra Mette d. 23 juni 2014

Så er der igen nyt blog indlæg, www.jegvilværemig.dk denne gang fra min kære mor. Syntes du også systemet er skruet forkert sammen?!

Kærligst

Mette

Update fra Mette d. 17 juni 2014

Så er der nyt blog indlæg på hjemmesiden, www.jegvilværemig.dk fra en pårørende. Kender du også til hvad Michelle fortæller? Tá et kig forbi siden og kommenter gerne…

De kærligste hilsner

Mette

Update fra Mette d. 11 juni 2014

Så er der nyt blog indlæg på min hjemmeside www.jegvilværemig.dk  Hvordan syntes du vi behandler vores medmennesker, hvad er din holdning? Du er mere end velkommen til at skrive en kommentar!

Tiden er ved at være knap og det er bare så vigtigt et projekt at denne bog udkommer, så vi kan hjælpe alle de mennesker der lider og har psykisk sygdom tæt inde på livet! Så støt endelig, alle beløb er velkomne og bliver værdsat! Vær med til at gøre en forskel i livet, det vil du helt sikkert ikke fortryde! Og det skal selvfølgelig nævnes, at når vi ikke de 100% får du selvfølgelig dine flotte donationer tilbage, så pengene går på ingen måde tabt. Håber stadig inderligt at vi kan få bogen udgivet, da der er så utrolig mange mennesker der vil se den som en kæmpe hjælp og få livshåbet tilbage…nogen har aldrig haft det! Og burde det ikke være en menneskeret ikke at lide og leve et tåleligt liv. Intet er perfekt det ved vi alle, men der er intet menneske i verden der fortjener at lide dag ud og dag ind. Vi skal have det godt, det er kun rimeligt! Hvad mener du? Tag et kig forbi hjemmesiden og giv din mening til kende, kom med gode råd og støt op om en go sag!

De kærligste hilsner

Mette

Update fra Mette d. 29 maj 2014

Så er hjemmesiden oppe og køre www.jegvilværemig.dk Tag et smut forbi og lær mig bedre at kende, samt læs om hvordan Borderline føles. Du kan bla. følge bloggen og husk, du er mere end velkommen til at skrive til mig hvis du skulle have nogle spørgsmål! Der er også link til Youtube, hvor du kan se de film min redaktør og jeg filmede på Frederiksberg hospital.

De kærligste hilsner

Mette :)

 

Update fra Mette d. 23 maj 2014

Idag har min redaktør og jeg været på Frederiksberg hospital og optage lidt videoer, hvor jeg fortæller lidt om hvordan det var at være indlagt på den lukkede. Vi har også været ved at sætte hjemmesiden op, så der skulle gerne ske en masse nyt inden for kort tid. Det er en spændende tid i øjeblikket og det har været en fantastisk interessant dag!

Dog var det lidt syrealistisk at komme ind på afdelingen, et sted hvor jeg har været “spærret” inde mange gange før. Det er ikke en rar ting at tænke tilbage på, når man tænker tvangs indlæggelser, bælte fikseringer og meget mere. Men alligevel… De har holdt mig i live og passet så godt på mig som det nu var muligt, og det er jeg taknemmelig for den dag idag! De er fantastiske mennesker dem der kan magte at arbejde med sindssyge, vi er jo ikke ligefrem nemme at have med at gøre. Så syntes de skal have et kæmpe skulder klap for deres indsats og medmenneskelighed, det tager jeg hatten af for!

Min største drøm er stadig, at jeg kan komme til at hjælpe andre der lider, og første skridt i den retning vil være at få udgivet min bog. Så fortæl gerne alle du kender om projektet her, så er du også med til at hjælpe alle dem der har en sindslidelse! Lad os alle droppe det tabu der er omkring patienter i psykiatrien og i stedet hjælpe!

Rigtig go weekend til dig og dine kære…

Kærlig hilsen

Mette

 

Update fra Mette d. 20 maj 2014

Solen varmer for fuld drøm og jeg ligger ude i haven med Kenzo og nyder det. Men der er bare noget dårligt ved den sol….alle mine ar kommer til syne igen :( Alle de år hvor jeg har skåret i mig selv, en tid jeg allerhelst vil glemme, kommer op til overfladen igen.

Jeg har været så utrolig hård ved mig selv, men jeg følte det var den eneste måde jeg kunne vise min indre smerte på. Jeg kunne sidde og græde i flere timer og så snart jeg havde skåret mig, blev jeg “glad”. Hvis det ikke gjorde nok ondt sprøjtede jeg ofte Ajax, parfume, klorin eller andet på sårene så det virkelig gjorde nas! Da mine arme ikke var nok begyndte jeg på mine ben og i lysken, og jeg er blevet syet op til flere gange. Nu må jeg leve med grimme ar og jeg er så flov over dem, specielt når min dejlige niece spørger ind til dem. For hvad skal man dog sige til en 10 årig?!

Jeg har ikke gjort selvskade i over 1 år nu og jeg kunne ikke være mere stolt. Har lært andre metoder til at få frustrationerne ud. Jeg skader jo ikke kun mig selv når jeg skære i mig eller prøver at begå selvmord, det er utrolig hårdt for familien at se på. Det kan jeg se nu. Men når man står i situationen, tænker man ikke klart, man vil bare ud af det indre smerte helvede! Jeg elsker min mor højere end noget andet og er så frygtelig ked af den smerte jeg har forvoldt hende! Er glad for jeg kan vise hende i dag, at jeg er kommet så meget videre!

Varme sommer hilsner

Mette

 

Update fra Mette d. 19 maj 2014

Kan ikke sove, har så mange tanker i hovedet at jeg er ved at sprænge i luften! Det har været en halv dårlig weekend, og jeg toppede den lige af med et skænderi med min mor. Det skal lige nævnes at min mor og jeg er utrolig tætte, vi snakker sammen flere gange dagligt. Hun kunne desværre ikke lige give mig hvad jeg forlangte, (en materiel ting), så jeg blev vred! Resulterede i at jeg aflyste min fødselsdag for familien og heller ikke vil komme til min papfars fødselsdag. Bare fordi der var noget der ikke lige passede mig….

Jeg fylder 35 her d. 26 maj og jeg bliver altid i dårligt humør og ekstremt pirrelig når jeg fylder år….ved faktisk ikke helt hvorfor, det er nok det “vidunderlige” ved borderline :( Men hvad bilder jeg mig egentlig ind?! Min mor gør alt, og jeg mener virkelig alt for mig, og så får hun sådan en opførsel smidt i hoved….det er meget flovt! Jeg håber næste uge bliver bedre og at jeg kan styrer mine følelser, så jeg trods alt kan få en go fødselsdag.

Dette viser at mine dårlige dage også kommer, som alle andres. Jeg føler dem bare lidt mere ekstremt og handler ukontrolleret med det samme, og tænker ikke over det faktisk skader mig selv. Jeg lærer det jo nok engang….heldigvis sker det så sjældent nu, men slipper nok aldrig helt ud af borderlinens klør.

 

Update fra Mette d. 16 maj 2014

Nu bliver der sat lidt mere skub i tingene… Jeg har købt domænet, www.jegvilværemig.dk og der vil jeg inden længe ligge video dagbøger op, så du har mulighed for at få et blik ind i mit liv, livets op og nedture og om hvordan det går fremad med bog projektet. Jeg håber også der vil komme små historier fra familie og venner om hvordan de oplever det at være pårørende.

Jeg vil gerne sende en stor tak til dig der allerede har støttet bog projektet på booomerang.dk. Jeg er simpelthen så glad for dit bidrag, det betyder alverden! Det giver mig håb om at min drøm virkelig kan gå i opfyldelse om at hjælpe alle de andre mennesker der lider.

Jeg håber du nyder bededags ferien som jeg i det gode vejr…

De varmeste hilsnwr

Mette :)

 

Update fra Mette d. 14 maj 2014

Det pisser ned udenfor lige nu, og jeg er driv våd efter min gå tur med Kenzo. Jeg burde være irriteret lige nu, men jeg er ligeglad….for vi går sommeren i møde og det er lyst udenfor :) Jeg har for første gang i 35 år glædet mig til det bliver sommer. Jeg plejede at elske vinteren, for der var det altid mørk og jeg kunne “gemme mig”. Jeg kunne ikke lide at alle kunne se mig, jeg var jo syg i hoved, så hvad tænkte de ikke om mig?! Jeg følte ikke jeg passede ind nogen steder, alt var så negativt, livet skulle bare endes hurtigst muligt.

Men nu sidder jeg her, en regnfuld dag, hvor livet faktisk er lidt surt, og smiler til verdenen. Jeg er kommet SÅ langt og jeg syntes i dag, at livet er en skøn ting!

 

Update fra Mette 11 maj 2014

Livet er jo ikke nemt og slet ikke med en psykisk lidelse. Jeg føler mig nu ekstra ramt i tiden…
Planen var at jeg skulle til Kbh mandag for at optage en video til jer, så i kunne få et indblik i hvor jeg har været indlagt, utallige gange, samt fortælle om hvordan det har været at være “spærret inde” og fortælle lidt om mig selv.
MEN….Mit kæreste eje, (min hund kenzo), som er grunden til jeg er i live idag, er blevet syg. Han har gigt i rygraden og det gik egentlig ok, men han fik voldsomme smerter i fredags, så vi måtte en tur på hospitalet. Det korte af det lange er at han er på meget smertestillende nu og vi skal se tiden an, men det ser sort ud Hvordan jeg skal kunne leve uden ham, har jeg ikke fundet ud af, men én ting er sikkert, han skal ikke lide!
Jeg håber selvfølgelig de kan finde en mirakel kur, så jeg kan have ham hos mig lidt endnu, da jeg er meget bange for jeg vil knække totalt på at miste ham.
Jeg havde glædet mig til at vise jer videoen, så i kunne lære mig bedre at kende og give jer et lille indblik i hvor man opholder sig, når livet er rigtig slemt. Forhåbentlig får jeg mulighed for at lave filmen til jer snart. Jeg holder jer selvfølgelig opdateret mht. bogen og ikke mindst Kenzo. Endnu engang for alt jeres støtte, det betyder alverden!
Kærlig hilsen
Mette

 

Update fra Mette og redaktøren 7. maj 2014

Kære alle jer, der allerede har bidraget til vores projekt: Tusind tak! Det er så godt at se, at I bakker op om bogen – vi er vilde med jeres engagement! I næste uge laver vi en lille film, hvor Mette fortæller mere om sine hårde og gode dage – og hvis I er heldige får I også Frederiksberg Hospital at se. I må endelig blive ved med at dele siden her på Facebook og hvor I ellers er. Det gør os så glade og det hjælper :-)

Update fra Mette 1. maj 2014

Kl. er mange, det er sent, ligger i ske med bassefis (min boxer). Kan dog ikke lade være med at tænke tilbage på den dag i år 2009 hvor jeg købte ham i den blå avis….

Det var en “fejl”….jeg havde slet ikke overskud til at skulle passe så stor og krævende en hund. Men noget sagde klik, det var ægte kærlighed ved første blik! Han blev hurtigt mit et og alt, endelig havde jeg noget i mit liv jeg skulle tage mig af. Nu var det slut med at ligge og slumre hele dagen i sengen fordi det var en dårlig dag og ingen havde brug for mig. NU havde jeg en grund til at stå op og gå ud i den stygge verden. Han skulle jo luftes. Det var utrolig skræmmende først, men jeg blev bedre og bedre!

Bassefis (som også hedder Kenzo) gav mig liiiiige det der skulle til for at begynde at fungere som et almindeligt menneske, og vi blev hurtigt pot og pande. Jeg havde aldrig elsket et andet levende væsen så højt som jeg gør ham! Han blev som sagt hurtigt mit et og alt, og er det stadig den dag idag! Efter få måneder syntes jeg at det skulle forevigedes på min krop. Jeg valgte at få lavet en tattoo af et K (kenzo) og 3 poter på mit ben. De tre poter står for, kærlighed, kamp og kenzo. Jeg har nok 15-20 tusser på hele kroppen, men mit K er den der betyder mest. Kenzo er direkte grunden til jeg lever idag! Meget kan man sige om hunde, men for mig, er han virkelig min bedste ven, og han kom ind i mit liv da jeg havde aller mest brug for ham. Han blev mit lille barn som jeg selfølgelig ikke kunne ikke svigte! Det er til tider meget svært at komme ud af sengen/ud af hoved døren, men bassefis får ALTID sine 3 ture :) der er ingen vej udenom, træt af livet eller ej, han SKAL ud. Hvor får jeg så den styrke fra…? Jeg ved det faktisk ikke, men ville du ikke også gøre det for dit barn?

 

Update fra Mette 25. april 2014

Sidder og kigger ud af vinduet, det regner i dag, men vejret er lunt. Det får mig til at tænke få år tilbage, hvor jeg sad i min lejlighed i København og kiggede ud af mit vindue. Jeg havde det virkelig dårligt den dag og havde ytret mig til en veninde. Hun blev så nervøs over mine udtalelser, at hun ringede til politiet, da hun var bange for, jeg ville tage mit eget liv. Lidt efter ankommer både politi og læge på min adresse for at se, hvordan jeg har det. Da jeg har skåret mig meget og bløder en del, samt har taget en masse Panodiler, vælger de at tvangsindlægge mig.

Jeg blev utrolig vred over situationen, over at de skulle bestemme over mig, men valgte at følge med, da jeg jo ikke kunne overmande/stikke af fra 5 voksne personer. Da vi ankom til den lukkede afdeling, ville de tage en blodprøve på mig, for at se hvordan min lever havde det (da jeg havde slugt alle de piller). Jeg blev meget vred og nægtede at lade dem tage den, så det endte med at de trykkede på alarmen for at få hjælp til at holde mig, så de kunne få deres blodprøve. Det hele kulminerede med at jeg blev bæltefikseret, da jeg nægtede at samarbejde. Det viste sig at mine levertal var meget forhøjet, og jeg fik drop i begge arme med modgift.

Hvor er jeg taknemmelig for, at de brugte magt lige præcis den dag, fik mig indlagt og reddede mig fra at begå en fatal fejltagelse – for ellers var jeg aldrig nået hertil, hvor jeg er i dag.

Jeg håber at jeg får mulighed for at dele min kamp og rejse med jer/dig/samfundet og er ovenud lykkelig og taknemmelig for de bidrag, der allerede er kommet til udgivelse af bogen.

Mennesker med diagnosen Emotionel Ustabil Personlighedsforstyrrelse, kaldet Borderline, har den største selvmordsrate blandt psykisk syge. Omkring 10% begår årligt selvmord, og det er derfor lidt af et mirakel hvis man som jeg har klaret skærene helt til mit 35. år. Jeg har haft sygdommen hele mit liv men fik først diagnosen i starten af 20’erne. Jeg vil gerne skrive min historie, fordi jeg synes, vi i Danmark mangler en bog, der kan gå ind og støtte de ekstremt belastede pårørende til Borderline-patienter.

Mit liv med Borderline har de sidste 10 år betydet utallige psykiatriske indlæggelser på lukkede afdelinger (op til flere gange om måneden), selvskade, følgesygdomme, overforbrug af medicin og rusmidler, manglende sociale relationer og selvmordsforsøg. Men efter et år uden indlæggelse og selvmordsforsøg føler jeg mig rustet til at fortælle min historie, så den kan være andre til hjælp.

Jeg har nu hyret en redaktør, som skal hjælpe mig med at skrive bogen. Mit Booomerang-projekt skal sikre hendes løn under skriveprocessen. Vi er nu gået i gang med at drage essenser ud af min omfattende hospitalsjournal og next step er en interviewproces med behandlere og pårørende.

Afsluttet

Incitamenter

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet