Dreamy- Næste generation af plantebaserede fødevarer

Århus Nicki Møller Gastronomi
cover

Dreamy – næste generation af plantebaserede fødevarer

Det er vores vision at bringe flere lækre, plantebaserede, kulturerede fødevarer på markedet uden at gå på kompromis med naturligheden.

I Dreamy ved vi, at det er muligt at skabe plantebaserede mejeriprodukter uden at anvende tilsætningsstoffer. Det går vi ikke på kompromis med.

Vi har udviklet de første produkter, en cremet laktosefri yoghurt-erstatning på mandler, og lækre fiberrige glutenfri småkager. Vi fortsætter med at udvikle vores produkter baseret på viden om fødevareteknologi og mikrobiologi hvilket gør, at vi kan skabe innovation med friske råvarer.

 

Hvad vi beder om

Med et godkendt køkken og noget professionelt udstyr kan vi producere 640 liter mandel-yoghurt-erstatning samt bage 15.000 fiber-småkager hver måned. Det vil ikke være nok til at komme in di alle supermarkederne, men det vil være nok til at komme ind i nogen af dem – og vi skal i gang nu.

Vær med på vejen mod sundere og mere bæredygtig fødevareproduktion i Danmark.

 

Clean label og rene råvarer

Mange forsøger i dag at undgå kød og mejeriprodukter pga. diæter, restriktioner, veganisme eller for at søge sundere og renere kost.

Alligevel er markedet begrænset, mens folket råber efter sundere og mere naturlige fødevarer. Flere køderstatninger er introduceret de seneste år, mens mejerisektionen stadig er begrænset. De eksisterende alternativer er ikke tilfredsstillende.

Kigger man på ingredienslisterne på de ”sunde” fødevarer løftes sløret for en grim virkelighed. Du prøver at køb sundt, men oplever, at du indtager en lang række tilsætningsstoffer og højtforarbejdede fødevarer. Vores regel nummer ét er gør det enkelt.

Vores mission

Vores historie starter i Århus 2018 med en mands vision om at producere en rent plantebaseret kultureret yoghurt uden tilsætningsstoffer.

Nicki Møller, stifter af Dreamy Foods, begynder på at eksperimentere med at lave en mandel-yoghurt af hele mandler i sit eget køkken. Han laver research og udforsker hvordan man opnår den perfekte smag og konsistens med fokus på at holde det enkelt, at producere yoghurt som det bør gøres uden tilsætninger, stabilisatorer eller emulgatorer.

Han vil opnå den helt rigtige smag og cremede konsistens, blot ud fra råmaterialet; fuld af vitaminer, mineraler og de gode fedtstoffer. Intet andet. Det måtte være så simpelt. Det VAR så simpelt.

Efter at have udviklet en vegansk yoghurt-erstatning bestående af blot vand, mandler, salt, sukker og kultur, kan vi starte produktion af dette produkt samt videre udvikling af mejeri-alternativer. Målet er at blive den næste store spiller indenfor plantebaserede fødevarer produceret i Danmark.

Men hvorfor mejeri-produkter?

Ikke alle plantebaserede yoghurt-erstatninger har samme næringsindhold som ægte fermenteret yoghurt, hvilket er virkelig vigtigt for vores tarmsystem. Som vi plejer at sige: ”Tag dig godt af dit tarmsystem, og det vil tage sig godt af dig!”.

Og det var grunden til, at vi har udviklet et rent kultureret mandel-yoghurt-erstatning, fuld af de gode mandel-fedtsyrer og med kun halvt sukkerindhold i forhold til traditionelle naturel-yoghurter.

Kultureringsprocessen lader de gode bakterier trives og vækste, så de kan overleve turen ned i tarmen, hvor de kan gøre deres arbejde indefra. I denne proces danner de mange vigtige vitaminer og sunde stoffer som holder dig sund og rask. De probiotiske kulturer spiller en vigtig rolle i vores immunforsvar, fordøjelsessystem og for vores respirationsfunktioner.

Nul spild

Når vi presser alt det gode ud af mandlerne har vi en rest til overs. Denne pulp er høj på fibre, som vi kan anvende til at lave vores lækre småkager, som desuden er glutenfri, og helt uden tilsætningsstoffer. På den måde har vi ingen spild! Kun lækker mad.

Hundrevis af eksperimenter, men nu er vi klar!

Månedsvis med tests, smagsprøver og forbedringer har ledt os til et product, som vi kan være stolte af. Vores voksende kundegruppe har også sagt god for det.

For kort tid siden flyttede vi ind i et køkken i Århus, hvor vi kan producere 3 liter ad gangen, og processen er langsom.

Nu ved vi, hvad vi laver, og hvordan man laver den perfekte mandel-yoghurt som mange har smagt og forelsket sig i, så nu skal vi bruge nogle ordentlige faciliteter. Med din hjælp kan vi vokse. Med dig, og for dig.

 

Læs mere på vores hjemmeside eller se billeder på vores Facebookside.

| 100% plantebaseret | ingen tilsætningsstoffer | kultureret |

 

Incitamenter

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet