Brobygning mellem musikere i Danmark og Austin Texas

125,00 kr. 2.50% af 5.000,00 kr.

1

crowdfunders
udløbet

Om projektet

Brobygning mellem musikere i Danmark og Austin Texas


 

Introduktion til projektet


Kort beskrevet går mit projekt ud på at bygge en bro imellem musikere i Austin og musikere i Århus. Der er flere grunde til hvorfor dette projekt giver god mening for mig og mit virke som musiker. Dels valgte jeg at tage et år på udveksling i Austin, efteråret 2012 og foråret 2013, på ”Butler School of Music”, som er en del af ”University of Texas at Austin”. Dette var et fantastisk år med fantastiske mennesker, medstuderende og musikere. Mit mål med udvekslingen var, at skabe gode kontakter og blive en del af det aktive musikliv i Austin, det lykkedes over alt forventning, derfor har jeg valgt at holde fast i mine kontakter, og besluttede allerede før jeg tog hjem, at jeg ville få Andrew Friedrich, (ven og musiker), til Danmark omkring foråret 2014. Andrew og jeg har nu planlagt en tidsperiode der hedder 29 Marts - 14 April 2014.

 

Meningen og målet med projektet er at inspirere musikere i alle aldre og på forskellige musikalske niveauer samt at skabe grundstenene til en platform der kan være rammen for udvekslingen mellem to forskellige, men vestlige, musikalske kulturer. Dette vil blive gjort ved at lave en mini-turné i Danmark, som jeg er ved at arrangere og planlægge, og opstilling af workshops, foredrag og kliniker på konservatorier, MGK’er, højskoler, efterskoler, gymnasier og musikskoler.

Indtil videre kan man hører Andrew Friedrich på HeadQuarters d. 2 April, 2014.

http://hq.dk/event/andrew-friedrich-frigga-feetless/

http://www.aoa.dk/musik/andrew-friedrich-frigga-feetless-0

På Løve’s Bog og Vin Café d. 4 April, 2014.

http://www.loeves.dk/bogcafe/kalender.php

https://www.facebook.com/groups/263152223722445/events/

På Fair Bar d. 9 April, 2014.

http://www.fairbar.dk/events/?113548225

Og på Jazzjam! Århus, og Gyngen i Århus. Derudover holder vi en workshop med de studerende på Kolding MGK efterfulgt af en koncert på biblioteket i Kolding, hvor de MGK studerende vil blive inviteret op på scenen til et par numre.

Derudover bliver der arbejdet på aftaler med Århus MGK, Grobund i Århus og Risskov Gymnasium.

 

Da projektet lyder på brobygning Austin og Århus imellem, skal det give mening for alle parter der enten er eller muligvis ville kunne impliceres i projektet. Det er derfor vigtigt at beskrive det konkrete tilbud som mig og Andrew har og vil sammensætte, samtidigt med at det er vigtigt at vide hvorvidt der reelt set er en interesse for at få en musiker som Andrew med hans kompetencer til Danmark. Det vil jeg undersøge igennem dette pilotprojekt, hvilket vil kunne være starten på udvidelsen for et fagligt og kulturelt netværk, som forhåbentligt vil kunne være starten på noget større. Konkret vil dette pilotprojekt kunne give en indikation om der i Danmark er et marked for kunstnere som Andrew i Danmark og om efterspørgslen er stor nok til at den som minimum ville kunne dække de forskellige rejseudgifter og leveomkostninger Andrew nu måtte have i forbindelse med projektet. På længere sigt skulle der gerne komme en vis indtjening for alle parter. Status på projektets nuværende budget går desværre i minus, derfor spørger jeg om jeres hjælp til at kunne få vendt budgettet så det forhåbentlig som minimum går i 0. Ved at støtte dette projekt, støtter i dels min vision om brobygning plus at i støtter det danske musikmiljø. Og som udbytte spiller vi gerne en intim koncert på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor der også ville være mulighed for at snakke med Andrew Friedrich og os andre involverede i projektet, eller man kan komme til en af de nævnte koncert.


Udgifter



  • Ca. -5.000 kr. retur flybillet

  • Ca. -2.000 kr. forplejning

  • Herudover har Andrew en vis indtjening for spillejobs og elever i Austin som han så gerne skulle få dækket, selv om han er indstillet på at projektet er i mål hvis bare hans udgifter bliver dækket, da han jo til gengæld for en turné i Danmark på CV’et til fremadrettet brug.



Indtægter i alt for alle musikere involverede



  • Kolding MGK 6.000 kr.

  • Jazz Jam i Århus 1.000 kr.

  • HeadQuarters, døren

  • Løve’s Bog – og VinCafé, forplejning

  • Fair Bar, forplejning

  • Gyngen, døren

  • Grobund, Risskov Gymnasium, Kolding MGK og Århus MGK, vides endnu ikke



Andrew Friedrich


For at få et indblik i hvilken ”vare” jeg kan sælge, vil jeg gerne starte med at fortælle kort om gæsten, musikeren Andrew Friedrich.

Andrew Friedrich har en fantastisk forståelse for musikken, med hans bløde varme lyd, smukke og elegante linjer og flotte voicings kan man ikke lade være med at blive tryllebundet til alt den musikalitet der strømme ud af ham. Teknikken sidder lige i skabet så selv de hurtigste og mest komplicerede linjer for han til at lyde legende let og simpelt. Der er fuldt kontrol over dynamikken og både som publikum og med spillende, kan man ikke andet end at føle sig i trygge hænder og læne sig tilbage og forsvinde ind i musikken.  Af tidligere projekter har Andrew bl.a arbejdet sammen med Maria Schneider.

Andrew er født og opvokset i Boston og startede sin uddannelse som musiker på Berklee. Af forskellige oversager valgte han at starte forfra med sin musikuddannelse på BSOM i Austin. Så udover at være en exceptionel jazz guitarist, så ville han også kunne fortælle om livet som studerende på den verdensberømte skole Berklee i Boston og hans grunde til at skifte til BSOM i Austin.  Andrew er selv yderst aktiv i jazz miljøet i Austin og en musiker af hans kaliber og med så udviklet et tonesprog møder man ikke så tit i Danmark, derfor ville det være rigtig interessant for mange musikere og musiklærere at stifte bekendtskab med Andrew.

 

Kunder


For at undersøge hvilke kunder der kunne være interesseret i at få besøg af Andrew startede jeg med at kategorisere de forskellige ”kundetyper”.

  • Fonde og legater

  • Spillesteder

  • Caféer

  • Jazz jammen, Århus

  • Videregående uddannelser (konservatorier, musikakademiet Århus og MGK’er)

  • Højskoler og efterskoler

  • Gymnasier i Århus samt Århus Akademi



Produktet


For at gøre det mere klart hvordan jeg kan nå ud til kunderne med mit produkt, har jeg valgt at kigge på selve pakken igen og beskrive den med nedskrevne ord, for derefter at bedre kunne beskrive pakken for kunderne.

  • Til spillesteder


2 x 45 minutters jazz med Andrew Friedrich som ”front man”.

Andrew Friedrich, guitar.

Kristoffer Gori Verdoner, guitar. (Afløser, Live Foyn Friis og Karmen Rõivassepp).

Tejs Dragheim-Laritzen, bas. (Afløser Adrian Christensen og Anders Amitzbøll).

Kristoffer Matias Lysgaard Madsen, trommer. (Afløser Daniel Sommer og Timo Ruiswijk).

Løn 4 tariffer. (Kan og bliver sikkert forhandlet).

 

  • Caféer


Samme besætning, muligvis trio.

Løn efter hvad caféerne kan tilbyde.

 

  • Konservatorier, MGK’er, skoler og ligene.


Workshop, clinic eller fore drag. Evt. efterfulgt af en koncert. Her vil der blive forhandlet en pris alt efter hvilken pakke der ønskes, og hvor mange musikere der ville blive involveret i projektet.

 

Distribution


Da dette er et pilot projekt er det forholdsvist begrænset hvad der er nødvendigt mht. distribution, da ambitioner i første omgang kun er at lave et pilotprojekt som skal kunne dække minimumsomkostningerne, men mht. transport, udstyr og opsætning så kommer vi ud til kunderne, sætter scenen op og spiller vores musik og pakker ned bagefter igen. Til spillestederne og caféerne skal vi selv medbringe gear, det er højest sandsynlig ikke nødvendigt til skoleinstitutterne.

For at kunne gøre dette skal vi som minimum bruge en bil, eventuelt en bil og trailer eller to biler. Jeg har selv en bil som dog ikke har anhængertræk, men jeg har mulighed for at låne en bil med anhængertræk igennem min far, så det skal nok løse sig. Her kommer der til at ligge lidt kørsels udgifter.

 

Kundeforhold


Her vil jeg gerne dele mine kunder op i to, der er selve de betalende kunder som skal vurdere om de er interesseret i selve pakken jeg kommer med, så det er bookerne på spillestederne samt skolelederne, bestyrelsesformænd eller hvad de ellers måtte have af titler. Og så er der selve publikummet til koncerterne og workshopsene.

  • Betalende kunder


De steder hvor det er muligt møder jeg op personligt, det giver for mig en større ro og vi får begge sat ansigt på hvem vi handler med. Derefter vil alt kommunikation typisk gå gennem mails. De steder hvor det ikke er muligt at møde kunden en til en, undersøger jeg først kontakt info, er der et telefon nummer vil jeg benytte mig af dette og sidste løsning er igennem mails. Ude på selve jobbet er det selvfølgelig vigtig at sige ordentligt hej og farvel og sikre at alle forventninger er afstemte. Derudover er de her kunder meget vigtige for fremtidigt samarbejde, en af målene med brobygningsprojektet er jo også at både kunder og musikere, finder ud af at jeg har kontakter i Danmark og Austin og kan bringe musikere fra begge lande sammen til workshops og koncerter.

 

  • Publikum


Her kommer alt det sjove og det som hele produktet handler, at skabe et rart rum at være i for alle og så skabe musik sammen og være til stede i nuet. Så vores forhold bliver igennem musikken i form af en live jazz koncert. De steder hvor der ville være workshops, ville der så også opstå et lærer elev forhold mellem de tilstedeværende og Andrew, og jeg kommer højest sandsynlig til at agere som assisterende lærer nogle af stederne. Også her er det fremtidige publikum vigtige, dels er de en vigtig del af hele sammenhængen, for uden et publikum ville det ikke være muligt at opføre koncerter i denne her form. Derudover må de også gerne finde ud af at jeg ind imellem har udenlandske gæster med til koncerter, og til de mere dedikerede, så kunne det være at nogle af dem begyndte at efterspørge mulighederne få en enkelt solo time eller to med de udenlandske gæster.

 

Kerneressourcer


Her i ligger alt det kraft, energi og tid som hver af os musikere, som er en del af dette projekt, har lagt i musikken. Det her projekt vil ikke kunne lade sig gøre hvis ikke det var for alle de dygtige musikere der er involveret. Så vores fælles kompetencer er kerneressourcerne der for dette projekt til at være muligt.

 

Kerneaktivitet


Hvilke aktiviteter, mål, aftaler er vigtige at få på plads for at mit projekt kan lykkes?

Jeg skal have fuldt op på MGK i Århus, samt Grobund og Risskov Gymnasium. Derudover skal jeg undersøge om der er fonde som støtter projekter som dette. Her har jeg allerede søgt støtte til flybilletten hos Musikpuljen Århus, som jeg stadig venter på svar fra. Derudover er jeg spændt på at se om der er nogle af jer der vil hjælpe til med flybilletten.

 

Partnere


I sådan et projekt er vi alle afhængelige af hinanden, alle er med til at forme musikken og netop derfor er det vigtigt for mig at have nogle gode partnere, i form af musikere som man kan lide at bruge tid sammen med og som man stoler på. Jeg har nævnt for følgende personer at jeg er i gang med at sætte det her projekt op, og alle har bekræftet at det vil de gerne være en del af.

Andrew Friedrich, guitar.

Tejs Dragheim-Laritzen, bas. (Afløser Adrian Christensen og Anders Amitzbøll).

Kristoffer Matias Lysgaard Madsen, trommer. (Afløser Daniel Sommer og Timo Ruiswijk).

Og undertegnede (Afløser, Live Foyn Friis og Karmen Rõivassepp).

De endelige konstellationer vil blive sammensat så snart jeg har nogle faste datoer i kalenderen.

Derudover skulle denne liste af partnere gerne blive længere og også at begynde at indeholde faste betalende kunder som med partnere.

 

Udbytte af dette projekt


Dette er første gang at jeg aktivt vælger selv at sætte mig ned og agere ”manager” og booke jobs, ellers har alle de jobs jeg har spillet, været jobs jeg har fået igennem andre, enten via mit musiknetværk eller via RMB’s-gruppemail. For mig har og er det her projekt derfor en god og ny udfordring, som jeg længe har været indstillet på at tage op, samtidigt med at det har givet lidt ekstra blod på tanden, når det nu er et projekt, som jeg virkelig synes er godt og kan se en fremtid i. Rent karrieremæssigt giver dette Austin-Århus projekt en ekstra dimension til hvad jeg kan bidrage med til det udøvende danske musik- og kulturliv. Fremadrettet vil mit kandidatprojekt også omhandle min brobygning mellem Austin og Århus, hvor jeg vil gøre brug af mine kontakter i Århus samt i Austin og indspille en cd med 9 af mine kompositioner, grundideen til opbygningen af cd’en er følgende:

3 numre indspillet med folk fra Århus.

3 numre indspillet med rytmegruppe fra Århus for derefter at indspille blæs oven på det med folk fra Austin.

3 numre med folk fra Austin.

Af kunstneriske grunde og frihed, kan det dog være at der bliver ændret på denne opbygning. Her vil jeg så beskrive de forskellige arbejdsprocesser og indgangsvinkler kulturerne imellem. Så mit brobygningsprojekt og mit kandidatprojekt ser jeg som tæt forbundet med, hvilken vej jeg har valgt at tage i mit fremtidige musiske virke og på længere sigt kan jeg kun håbe på at denne bro bliver en realitet til USA - Europa, og hvorfor ikke, de første sten er ved så småt at blive lagt på plads allerede.
Partnerskaber