FAQ's

Det basale

Når du vil oprette et projekt på booomerang.dk, er det en god idé at læse oversigten over 5 ting du skal overveje og klargøre, inden du begynder at oprette dit projekt. Har du ikke et login, skal du også huske at oprette dig i systemet. Når det er gjort, og du har læst de 5 gode råd, er du klar til at oprette dit projekt.

booomerang.dk er den første crowdfunding-platform i Danmark. En platform, hvor kreative og andre med et godt initiativ, kan crowdfunde deres projekt ved at række ud til deres netværk både on- og offline. Kreativitet er på booomerang.dk meget bredt defineret, så alle projekter i princippet kan komme med på hjemmesiden efter en validering. Personlig velgørenhed hører dog ikke hjemme på booomerang.dk, men da det er svært at opstille entydige retningslinier for, hvornår et projekt har karakter af personlig velgørenhed, vurderer vi fra projekt til projekt, om det hører til på booomerang.dk.

booomerang.dk er det, man kan kalde et “alt eller intet” crowdfunding site. Opnår et projekt nemlig ikke det beløb, projektindehaveren har sat sig for at nå – dvs. 100% (eller mere) – bliver alle de penge, som er givet til projektet, sendt retur til bidragsyderne (funderne). “Alt eller intet”-princippet er ét af de grundlæggende principper i crowdfunding-konceptet på booomerang.dk.

Kort fortalt er crowdfunding din mulighed for at finde finansiel støtte (funding) til at gennemføre et projekt. Du aktiverer herefter dit ‘crowd’ (dit netværk) og spørger, om de vil støtte med et beløb, de selv bestemmer. Ud fra devisen om, at “mange bække små gør en stor å”, opnår dit projekt forhåbentlig 100% funding. Læs uddybende om begrebet crowdfunding her, og kig også forbi vores blog, hvor vi løbende belyser vores arbejde og erfaringer med crowdfunding.

Alle personer, der er fyldt 18 år, kan oprette et projekt på booomerang.dk. Alle virksomheder, organisationer, offentlige institutioner, interesseorganisationer, NGO’er og hvem, der måtte have et projekt, de mener egner sig til crowdfunding, er velkomne til at bruge booomerang.dk som platform.

Alle personer over 18 år kan støtte projekter på booomerang.dk. Det vil sige, at alle virksomheder og organisationer fra både ind- og udland kan støtte projekterne på hjemmesiden.

Det er gratis at oprette et projekt.

Når (hvis) dit projekt bliver 100%, eller mere, funded koster det penge. Vores succes-provision er 9% af det fundede beløb – så du får udbetalt 91% af det funded beløb.

 

 

Ja, det gør alle projekter. Hvis ikke af en fra booomerang, så af en patner (validator) vi har lavet et samarbejde med. Så der kan komme specifikke professionelle øjne på. Men som udgangspunkt altid en fra booomerang.dk.

Kig dig omkring på booomerang.dk –  crowdfunding?Sådan virker sidenbloggen – og så kan du også se vores link samling, hvor der er et par gode sider om emnet.

SKAT har (endelig) lavet en vejledning i SKAT og crowdfunding

Reward baseret crowdfunding er reguleret i Danmark, af bla. Købeloven, og det er vi rigtig glade for.

En del af reguleringen omfatter, at vi og vores samarbejdspartnere, er omfattet af Hvidvask bestemmelserne – og disse skal selvfølgelig overholdes. Det betyder helt konkret for os, at vi skal lave det der kaldes KYC (Know Your Customer) og i nogle tilfælde egentlig hvidvask – under bestemte forudsætninger. Typisk når man som projektindehaver skal have mere end DKK 1125 udbetalt (skrevet 24.2.20). Læs iøvrigt punkt 4 under Vilkår & Betingelser (link nederst på siden)

Det er processer der IKKE endnu kan automatiseres – desværre. Det skal der en person til. Det koster penge, og den omkostning kan vi ikke dække med vores succesfee, som vi kun får når og hvis projekterne bliver 100 % funded.

Udgifterne til KYC og Hvidvask har vi på næsten alle projekter, uanset om de bliver funded eller ej – når de opfylder betingelserne for, at vi skal udføre de processer. KYC skal altid foretages, og er ret beset ikke den største udfordring af de to.

Derfor opkræves der et administrationsgebyr – til dækning af bl.a. den udgift vi, og vores samarbejdspartnere, har på KYC og Hvidvask.

Det er altså ikke os, booomerang.dk, der opkræver administrationsgebyret – det er vores betalingsgateway. Vi tjener altså ikke på administrationsgebyret. Gebyret er et sammensat gebyr.

Note: Administrationsgebyret opkræves hos crowdfunderne, dem der støtter projekterne, som en procentdel af det beløb de støtter med. Gebyret er ikke refundebart, i tilfælde af at det projekt man støtter ikke bliver funded og penge sendes retur.

Langt de fleste type projekter kan komme på booomerang.dk. Vi skal ikke være den stopklods der gør, at dit projekt ikke kan lykkes.

Dog sætter vi grænsen ved personlig velgørenheds projekter.

Altså projekter hvor du samler penge ind til dig selv, din familie eller venner – og hvor formålet er betaling af sygdomsforløb, nye materielle ting, rejser, uddannelser etc..

Hvorfor ? Fordi dette er en reward baseret crowdfunding platform – og kun projekter med rewards (incitamenter) kan ligge her. Hvis ikke dit projekt har rewards, er det ikke et reward baseret projekt – men ‘bare’ en offentlig indsamling. Den type projekter skal du finde en anden platform til.

De er iøvrigt også reguleret efter Indsamlingsloven, som du skal sætte dig ind i – du kan starte på Indsamlingsnævnets hjemmeside. Reward baseret crowdfunding projekter er reguleret efter Købeloven.


Generelt

Kort fortalt er crowdfunding din mulighed for at finde finansiel støtte (funding) til at gennemføre et projekt. Du aktiverer herefter dit ‘crowd’ (dit netværk) og spørger, om de vil støtte med et beløb, de selv bestemmer. Ud fra devisen om, at “mange bække små gør en stor å”, opnår dit projekt forhåbentlig 100% funding. Læs uddybende om begrebet crowdfunding her, og kig også forbi vores blog, hvor vi løbende belyser vores arbejde og erfaringer med crowdfunding.

Alle kan bruge booomerang.dk, men du skal være 18+ hvis du skal lave og støtte et projekt.

booomerang.dk er startet af Michael Eis – som efter et års tilløb gik LIVE i maj 2011. Læs mere om under menupunktet ‘bag booomerang’ nederst på siden.

Klart – er der et liv uden ! Husk endelig at trykke på LIKE knappen, det er den vi lever af og for. booomerang’s facebook.

Selvfølgelig – vores Twitter konto finder du her – følg os på Twitter og facebook !

Kig forbi vores kontakt side, der er en række muligheder for at kontakte os.

Ja, øverst til højre !

Ja, du kan downloade det her. Skriv lige til os i hvilken sammenhæng du vil bruge det – det kunne være vi ikke synes det er en god idé !

Nej, ikke sådan 100 % ! Men al pressen er velkommen, så kontakt os hvis du er fra Pressen.

Bestemt, hvis det er noget vi begge mener er en god idé ! Vi leder efter virksomheder der vil have en skarpere social profil, og tør tage et ansvar for Danmark. Vi leder efter organisationer, for hvem det også er vigtigt at vise flaget i iværksætter debatten. Et partnerskab skal virke begge veje, så kontakt Michael Eis, booomerang.dk for en samtale om partnerskab.

Kig dig omkring på booomerang.dk –  crowdfunding?Sådan virker sidenbloggen – og så kan du også se vores link samling, hvor der er et par gode sider om emnet.

Alle kan oprette projekter på booomerang.dk. Private, virksomheder, organisationer og offentlige institutioner. Du kan nemt oprette dig som privat på vores platform, online. Derimod er det lidt mere ‘langhåret’ hvis du er virksomhed, organisation eller offentlig inst.. Det kræver en del mere dokumentation. Så skriv en mail til os, og vi guider dig igennem.

Når dit projekt er 100% funded, eller mere, og din slutdato for projektet oprinder, så skal pengene udbetales. Du modtager en mail med et link til en kontrolside på booomerang.dk (du skal logge ind, eller være logget ind på siden). På kontrolsiden skal du checke at det IBAN og SWIFT nummer du indtastede da du oprettede projektet, stadigvæk er der du vil have pengene indsat. Derudover skal du, hvis du skal have udbetalt mere end ca. DKK 1125, uploade en kopi (foto) af enten dit pas eller kørekort. Dette for at sikre hvem du er, og for at overholde EU lovgivningen på hvidvask området. booomerang modtager ikke hverken foto eller informationer – de går direkte til vores betalingsgateway, der arbejder under EU godkendelse. Det tager tid, da det er fysisk proces for betalingsgateway – så der går en rum tid fra du fremsender ID, til det godkendes, og beløbet udbetales. Typisk går der mellem 5-9 dage. Afvises dit ID, skal der fremsendes et nyt og så tager det endnu længere tid.

Når et projekt ikke er 100% funded, og slutdato for projektet oprinder – så skal pengene tilbagebetales. Nu er booomerang ikke verdens største crowdfunding platform, og administrativt har vi besøg af en bogholder én gang om ugen. Pengene udbetales i den rækkefølge projekterne afsluttets. Det vil sige, at der godt kan gå 10-14 dage inden du ser pengene på din konto. Har du brugt et MASTERCARD/EUROCARD kan der yderligere gå op til 28 dage før pengene er på din konto (regler hos MASTERCARD).


Hvilke overvejelser skal jeg gøre mig inden jeg starter et projekt ?

Alle personer, der er fyldt 18 år, kan oprette et projekt på booomerang.dk. Alle virksomheder, organisationer, offentlige institutioner, interesseorganisationer, NGO’er og hvem, der måtte have et projekt, de mener egner sig til crowdfunding, er velkomne til at bruge booomerang.dk som platform.

Basisinformationerne i dit projekt består af 4 punkter:

1) beløbet du søger,

2) start- og slutdatoen for dit projekt,

3) dine incitamenter og

4) projektbeskrivelsen, hvor der indgår et foto eller en video.

Hvis projektet ikke er “live” – og dermed offentliggjort på booomerang.dk – er det muligt at ændre på det beløb, du ønsker at rejse. Er projektet live på sitet, er det ikke muligt at ændre i projektbeløbet.

Så længe projektet ikke er LIVE kan du godt. Herefter kan du som udgangspunkt ikke. I enkelte tilfælde kan vi dog godt kompensere for dette, skulle et projekt f.eks. inden i en ‘god’ stime.

Alle kan oprette projekter på booomerang.dk. Private, virksomheder, organisationer og offentlige institutioner. Du kan nemt oprette dig som privat på vores platform, online. Derimod er det lidt mere ‘langhåret’ hvis du er virksomhed, organisation eller offentlig inst.. Det kræver en del mere dokumentation. Så skriv en mail til os, og vi guider dig igennem.


Hvad skal jeg have klar til mit projekt ?

Når du vil oprette et projekt på booomerang.dk, er det en god idé at læse oversigten over 5 ting du skal overveje og klargøre, inden du begynder at oprette dit projekt. Har du ikke et login, skal du også huske at oprette dig i systemet. Når det er gjort, og du har læst de 5 gode råd, er du klar til at oprette dit projekt.

Det korte svar er Ja.

boomerang.dk er er reward baseret crowdfunding platform, og derfor reguleret af den danske Købelov.
Dem der støtter et projekter ‘køber’ i virkelighed dine incitamenter (rewards) – og derfor skal dit projekt have et eller flere incitamenter (rewards). Har det ikke det er det ikke et reward baseret projekt, og kan derfor ikke ligge på booomerang.dk. Uden incitamenter (rewards) er dit projekt en offentlig indsamling, og er reguleret af Indsamlingsloven.

Det er noget helt andet. Så derfor altid incitamenter (rewards).


Start et projekt

Når du vil oprette et projekt på booomerang.dk, er det en god idé at læse oversigten over 5 ting du skal overveje og klargøre, inden du begynder at oprette dit projekt. Har du ikke et login, skal du også huske at oprette dig i systemet. Når det er gjort, og du har læst de 5 gode råd, er du klar til at oprette dit projekt.

Basisinformationerne i dit projekt består af 4 punkter:

1) beløbet du søger,

2) start- og slutdatoen for dit projekt,

3) dine incitamenter og

4) projektbeskrivelsen, hvor der indgår et foto eller en video.

Hvis projektet ikke er “live” – og dermed offentliggjort på booomerang.dk – er det muligt at ændre på det beløb, du ønsker at rejse. Er projektet live på sitet, er det ikke muligt at ændre i projektbeløbet.

Så længe projektet ikke er LIVE kan du godt. Herefter kan du som udgangspunkt ikke. I enkelte tilfælde kan vi dog godt kompensere for dette, skulle et projekt f.eks. inden i en ‘god’ stime.

Ja, det kan du godt, men ikke de ‘vitale’ dele som datoer, beløb og incitamenter.

Fordi det tager tid at gå projekterne igennem. Så hav lidt tålmodighed, og slipper den op så skriv til os på booom@booomerang.dk.

Du kan have alle de projekter du vil.

Ja, det kan det godt. Alle projektet bliver valideret af booomerang.dk. Vi udøver ikke censur, men passer projektet ikke ind i den linie vi har lagt for booomerang.dk, så kommer det ikke på sitet. Du vil altid få besked herom, eventuelt med besked om at ændre lidt i projektet, og så kigger vi på det igen.

Det kan det godt. Send os en mail på booom@booomerang.dk. Skulle dit projekt have modtaget nogle pengene, så sendes de alle retur til crowdfunderne, dog ikke transaktionsgebyret til vores betalingsgateway. Da alle transaktioner, der skal tilbage før fastsatte slutdato, skal tilbageføres manuelt aftales et gebyr for dette med udgangspunkt i en timepris på 500 kr. / time.

For så vidt Ja. Men tænk dig godt om. Du har trods alt brugt en masse ‘krudt’ på det i første omgang, og har du virkelig udbygget dit netværk siden sidst ? Hvis ikke, så er det de sammen mennesker du skal sælge projektet til igen. Måske lidt op af bakke.

Det kan du ikke. Det skal dog ikke holde dig tilbage – på et eller andet tidspunkt skal projektet ud gøres offentlig hvis du vil sætte det igang. Opbyg momentum, og se dig ikke tilbage. Har du mulighed for at sikre dig i form af brugsbeskyttelse, patent eller på anden måde, så gør det (specielt ved tekniske og design projekter).

Alle kan bruge booomerang.dk, men du skal være 18+ hvis du skal lave og støtte et projekt.

Læs vores lille guide her. Læs også vores blog. Her finder du masser af råd og vejledning. Søg på nettet, bliv inspireret og ‘stjæl’ alle gode idéer du ser.

Alle kan oprette projekter på booomerang.dk. Private, virksomheder, organisationer og offentlige institutioner. Du kan nemt oprette dig som privat på vores platform, online. Derimod er det lidt mere ‘langhåret’ hvis du er virksomhed, organisation eller offentlig inst.. Det kræver en del mere dokumentation. Så skriv en mail til os, og vi guider dig igennem.

Det korte svar er Ja.

boomerang.dk er er reward baseret crowdfunding platform, og derfor reguleret af den danske Købelov.
Dem der støtter et projekter ‘køber’ i virkelighed dine incitamenter (rewards) – og derfor skal dit projekt have et eller flere incitamenter (rewards). Har det ikke det er det ikke et reward baseret projekt, og kan derfor ikke ligge på booomerang.dk. Uden incitamenter (rewards) er dit projekt en offentlig indsamling, og er reguleret af Indsamlingsloven.

Det er noget helt andet. Så derfor altid incitamenter (rewards).

Langt de fleste type projekter kan komme på booomerang.dk. Vi skal ikke være den stopklods der gør, at dit projekt ikke kan lykkes.

Dog sætter vi grænsen ved personlig velgørenheds projekter.

Altså projekter hvor du samler penge ind til dig selv, din familie eller venner – og hvor formålet er betaling af sygdomsforløb, nye materielle ting, rejser, uddannelser etc..

Hvorfor ? Fordi dette er en reward baseret crowdfunding platform – og kun projekter med rewards (incitamenter) kan ligge her. Hvis ikke dit projekt har rewards, er det ikke et reward baseret projekt – men ‘bare’ en offentlig indsamling. Den type projekter skal du finde en anden platform til.

De er iøvrigt også reguleret efter Indsamlingsloven, som du skal sætte dig ind i – du kan starte på Indsamlingsnævnets hjemmeside. Reward baseret crowdfunding projekter er reguleret efter Købeloven.


Hvordan bliver dit projekt en sucess ?

Du skal være meget aktiv på de sociale medier, og det må gerne nærme sig spamming :-) Bed netværket om at sende dit projekt ud i den store verden, og det kan få endnu flere fans.

Uden tvivl JA. Det er den eneste der virker. Tænk på, at du skal ‘sælge’ projektet til dem der skal støtte det. Intet virker som godt som en video. Du behøver ikke være den nye Steven Spielberg, men kast dig ud i det. Se en video om det her.

Dem kan der helt sikkert gives mange af. Indtil videre kan du læse vores blog, hvor der er flere indlæg om det, og checke vores vimeo kanal hvor vi også kommer ind på det at lave en crowdfunding video.

Det er den måde hvorpå du fortælle alle om hvordan det går, hvor du er lige nu og hvad det næste bliver. En meget vigtig del af hele dit projekt. Det er en vigtig måde for dine støtter (funders) at følge med i projektet, og se hvordan det går med projektet, og på den måde at vise hvordan pengene de har givet dig bliver brugt. Lav gerne videoopdateringer, send dem til os og vi lægger dem på vores youtube eller vimeo kanal, og poster dem på facebook og Twitter. Så laves der også en omgang ‘reklame’ for dit projekt.

Du skal hellere fortælle for meget end for lidt. Husk på at dine opdateringer er en del af selve projektet. Det viser også hvor meget du er på, og glade for de støttere (funders) projektet har. En god opdatering, og hyppig, sikre din fremtidige succes. Ikke bare for det aktuelle projekt, men også de næste.

Du laver så meget ‘larm’ som du kan, men på den fede måde. facebook, Twitter, LinkedIn og alle de andre netværk du måtte være i både on- og offline. Lav stickers til caféer, busstoppesteder, banegården og det lokale pizzaria. Husk på, at dit crowdfunding projekt succes afhænger af de indsats her. Skriv pressemeddelelser, debatindlæg og hvad der ellers kan laves, men gør det hele med stil.

Nej, det er nu, du skal til at arbejde for dit projekt. Du skal i gang med at aktivere dit netværk – både on- og offline. Det er her, du skal sætte alle kræfter ind. Dit projekt bliver naturligvis vist i booomerangs netværk, men de første funders skal typisk findes i dit eget netværk. Så op på hesten – god funding!


Incitamenter

Ja, absolut. Husk alle funders med rette tænker ‘what’s in it for me’ – og det viser incitamenter så hvad der er.

I oprettelsesprocessen bliver du bedt om at laver dine incitamenter, din struktur. Du kan tilføje så mange som du har lyst til.

Det er din måde at sige ‘tak for hjælpen’ på for det første. For det andet, og mindst lige så vigtigt: Det er den måde du gør det attraktivt for funderne at støtte projektet. Noget for noget. Husk på de fleste funders, ganske som du selv, tænker ‘what’s in it for me’ – og det skal dine incitamenter også vise. Se på dit projekt som en webshop, de produkter du ‘sælger’ er dine incitamenter (rewards). Der skal være incitamenter (rewards) ellers er det IKKE et crowdfunding projekt, men en offentlig indsamling – og så skal indsamlingen godkendes af Indsamlingsnævnet først.

Din fantasi, og dine muligheder sætter begrænsningerne. Husk at indregne ‘prisen’ for incitamenterne i dit budget når du lægger dette. Læs eventuelt også vores blog, hvor vi skriver om dette. Det kan være et produkt der kommer ud af projektet, reklame på website, arrangementer, VIP status, prøvetur, besøg hos dig under arbejdet med projektet…..

Det er udelukkende projektindehaverens ansvar. Efter projektet er afsluttet hos booomerang, og pengene er udbetalt til projektindehaveren, så er det udelukkende et tillidsforhold mellem projektindehaveren og funderne.

Når projektet er 100 % funded sendes der til projektindehaveren en liste med de navne, og eventuelle leveringsadresse, der er indtastes ifm. støtten til dit projekt.

Ikke som landet ligger lige nu (skrevet den 28.6.2011). Skulle der komme ændringer til dette, bliver det postet i nyhedsbrevet, under brugsbetingelserne for sitet.

Det kan du godt, men tænk over det før du gør det. Incitamenterne er din måde at sige ‘tak for hjælpen’ på, og du skal ikke være karrig her. Vær kreativ, og giv gerne ‘mere’ igen end folk giver hvis du har mulighed for det.

Indtil dit projekt ligger LIVE på booomerang, kan du ændre dine incitamenter lige så tosset du vil. Når først projektet ligger på booomerang.dk er incitamenterne løst – og kan ikke ændres.


Projekt administration

Absolut ingenting. Dit arbejde forsætter med at gøre reklame for dit projekt, det ruller for dig og projektet – så hvorfor ikke forsøge at få en over-funding. Du kan med garanti godt bruge pengene !

Nej, det er helt op til dig. Men hold det på et realistisk niveau. Lav gerne del-projekter, så de enkelte beløb bliver mindre, men så har du bare flere projekter igang. De kommer som oftes på forskellige tidpunkter i din proces. Mindre projekter har en klart bedre tendens til at blive funded, mindre tal er nu engang lettere at forholde sig til. Husk altid i din projektbeskrivelse, eller video, at redegøre for hvad penge skal bruges til.

Du skal være meget aktiv på de sociale medier, og det må gerne nærme sig spamming :-) Bed netværket om at sende dit projekt ud i den store verden, og det kan få endnu flere fans.

Det allebedste, og mest reelle er at lave et nyt projekt og lukke det aktuelle. Du starter så forfra med alt. Har dit projekt allerede funders, sender vi pengene retur til dem.

Du skal så hurtigt som muligt fortælle det til os, og dine funders hvis projektet allerede har sådanne. Vi vil så i fællesskab sende informationerne ud omkring det. Er dit projekt afsluttet hos booomerang.dk, er det op til dig at sende disse informationer ud til din liste af funders. Husk at opdatere dit projekts side på booomerang.dk.

No limit. Optag den i HD kvalitet hvis muligt, og gem den i mellemstørrelse.

Uden tvivl JA. Det er den eneste der virker. Tænk på, at du skal ‘sælge’ projektet til dem der skal støtte det. Intet virker som godt som en video. Du behøver ikke være den nye Steven Spielberg, men kast dig ud i det. Se en video om det her.

Nej, det kan du ikke. Men det kan vi, så mener du det er absolut nødvendigt, så send os en mail på booom@booomerang.dk.

Ja, det gør alle projekter. Hvis ikke af en fra booomerang, så af en patner (validator) vi har lavet et samarbejde med. Så der kan komme specifikke professionelle øjne på. Men som udgangspunkt altid en fra booomerang.dk.

Dem kan der helt sikkert gives mange af. Indtil videre kan du læse vores blog, hvor der er flere indlæg om det, og checke vores vimeo kanal hvor vi også kommer ind på det at lave en crowdfunding video.

I princippet alle, men hold deres oplæsning på et mellemniveau. Altså ikke alt i HD kvalitet.

Nej.

Du logger ind på din konto, og under ‘Igangværende projekter’ kan du ændre dine media. Ved video, send os en mail på booom@booomerang.dk.

Måske fordi det har det forkerte format ? Måske fordi det ikke er uploadet korrekt ? Uanset hvad, så send os en mail på booom@booomerang.dk og vi får det ordnet med det samme.

Ja, under mediaboxen vælger du VIDEO, og systemet tager en frame af videoen og bruger som still foto når ma kommer ind på dit projekts side på booomerang.dk.

Ja, det kan du. Foto og images kan selv ændre under projektet ved login. Ved ændre af video, send os dit nye link til youtube eller vimeo, og vi indsætter det nye link.

Nej, det er nu, du skal til at arbejde for dit projekt. Du skal i gang med at aktivere dit netværk – både on- og offline. Det er her, du skal sætte alle kræfter ind. Dit projekt bliver naturligvis vist i booomerangs netværk, men de første funders skal typisk findes i dit eget netværk. Så op på hesten – god funding!

Når dit projekt er 100% funded, eller mere, og din slutdato for projektet oprinder, så skal pengene udbetales. Du modtager en mail med et link til en kontrolside på booomerang.dk (du skal logge ind, eller være logget ind på siden). På kontrolsiden skal du checke at det IBAN og SWIFT nummer du indtastede da du oprettede projektet, stadigvæk er der du vil have pengene indsat. Derudover skal du, hvis du skal have udbetalt mere end ca. DKK 1125, uploade en kopi (foto) af enten dit pas eller kørekort. Dette for at sikre hvem du er, og for at overholde EU lovgivningen på hvidvask området. booomerang modtager ikke hverken foto eller informationer – de går direkte til vores betalingsgateway, der arbejder under EU godkendelse. Det tager tid, da det er fysisk proces for betalingsgateway – så der går en rum tid fra du fremsender ID, til det godkendes, og beløbet udbetales. Typisk går der mellem 5-9 dage. Afvises dit ID, skal der fremsendes et nyt og så tager det endnu længere tid.

SKAT har (endelig) lavet en vejledning i SKAT og crowdfunding

Vælger du samtidig med dit crowdfunding projekt på booomerang.dk at samle penge ind til dit projekt på anden vis – det kunne være ved en event, mobilepay eller andet. Så anbefaler vi, at du opretter en konto i dit pengeinstitut kun til dette formål. Ene alene til dette formål – så du ikke blander disse transaktioner sammen med dine private, eller virksomhedens transaktioner.

De beløb der indsættes direkte på denne konto kan opskrives manuelt på projektet saldo. Du sender dokumentation for at penge er indsat (kontoudtog) og skriver hvilken crowdfunder de kommer fra. Vi opskriver så saldoen manuelt.

Du har altså pengene, og de skal ikke forbi vores betalingsgateway. De bliver derfor hellere ikke udbetalt, når de projekt er slut, ej heller tilbageført skulle dit projekt ikke blive 100 % funded.

Du betaler den til enhver tid gældende succesprovision (p.t. 7 %) – af de penge der er tilgået projektet på denne måde. Derudover betales der også vores administrationsgebyr på de beløb der opskrives manuelt.

Prisen for denne extra service kan du finde under Vilkår og Betingelser under Provision og Betaling.


Projekt opdateringer

Ja, det kan du godt, men ikke de ‘vitale’ dele som datoer, beløb og incitamenter.

Absolut ingenting. Dit arbejde forsætter med at gøre reklame for dit projekt, det ruller for dig og projektet – så hvorfor ikke forsøge at få en over-funding. Du kan med garanti godt bruge pengene !

Du skal være meget aktiv på de sociale medier, og det må gerne nærme sig spamming :-) Bed netværket om at sende dit projekt ud i den store verden, og det kan få endnu flere fans.

Det allebedste, og mest reelle er at lave et nyt projekt og lukke det aktuelle. Du starter så forfra med alt. Har dit projekt allerede funders, sender vi pengene retur til dem.

Du skal så hurtigt som muligt fortælle det til os, og dine funders hvis projektet allerede har sådanne. Vi vil så i fællesskab sende informationerne ud omkring det. Er dit projekt afsluttet hos booomerang.dk, er det op til dig at sende disse informationer ud til din liste af funders. Husk at opdatere dit projekts side på booomerang.dk.

Nej, det kan du ikke. Men det kan vi, så mener du det er absolut nødvendigt, så send os en mail på booom@booomerang.dk.

Det er den måde hvorpå du fortælle alle om hvordan det går, hvor du er lige nu og hvad det næste bliver. En meget vigtig del af hele dit projekt. Det er en vigtig måde for dine støtter (funders) at følge med i projektet, og se hvordan det går med projektet, og på den måde at vise hvordan pengene de har givet dig bliver brugt. Lav gerne videoopdateringer, send dem til os og vi lægger dem på vores youtube eller vimeo kanal, og poster dem på facebook og Twitter. Så laves der også en omgang ‘reklame’ for dit projekt.

Du skal hellere fortælle for meget end for lidt. Husk på at dine opdateringer er en del af selve projektet. Det viser også hvor meget du er på, og glade for de støttere (funders) projektet har. En god opdatering, og hyppig, sikre din fremtidige succes. Ikke bare for det aktuelle projekt, men også de næste.

De kigger selvfølgelig forbi dit projekts side på booomerang, så husk at opdatere dit projekt løbende – og specielt hvis det er blevet 100 % funded, og du er gået igang.


Hvordan støtter jeg et projekt ?

Alle personer over 18 år kan støtte projekter på booomerang.dk. Det vil sige, at alle virksomheder og organisationer fra både ind- og udland kan støtte projekterne på hjemmesiden.

Når du har klikket dig ind på det projekt, du har lyst til at støtte, skal du klikke på “STØT DETTE PROJEKT” til højre for projektbeskrivelsen. Herefter følger du betalingsvejledningen. Husk at have dit kreditkort klar.

Beløbet du støtter med bliver hævet med det samme. På den måde sikrer vi, at beløbet rent faktisk er tilstede, når et projekt opnår 100% funding.  Vi har nemlig taget højde for, at kreditkort en gang imellem bliver udskiftet eller stjålet, og vi vil gerne sikre, at projektindehaveren ikke får et mindre beløb end ventet udbetalt ved et 100% funded projekt.

Bliver et projekt ikke 100% funded, bliver alle de beløb, som projektet er støttet med, sendt retur til funderne – hver og én krone. Dog  bliver det administrationsgebyret, der er opkræves af betalingsgateway’en, ikke betalt tilbage.

Pr. 1.1.18 tester vi FLEXIBLE FUNDING, og hvis der står denne tekst på projektet nederst, så går alle pengene til projektet og du får intet tilbage.

Flexible funding tekst:

Dette er et såkaldt flexible funding projekt.

Det betyder, at dit beløb går til projektet uanset om indsamlingen når sit samlede projektmål eller ikke. Ved almindelige projekter på Booomerang kommer beløbet kun til udbetaling, hvis det samlede projektmål nås.

Ja. Du kan støtte et projekt, hvor både navn og beløb fremstår anonymt, eller du kan vælge at lade enten navn eller beløb være synligt.

Projektindehaveren får kun de informationer om dig, som du selv giver tilladelse til. Du kan nemlig vælge forskellige former for offentlighed, og både dit navn og det beløb, du støtter med, kan fremstå anonymt. Skal projektindehaveren sende dig et incitament, skal du indtaste din leveringsadresse, og denne får projektindehaveren kun tilsendt, hvis projektet bliver 100% funded.

Ja, der sendes automatisk en email til dig, når slutdatoen er nået. Emailen indeholder besked om, hvordan det er gået med fundingen af projektet.

Ja, alt andet ville gøre det dyrere for os hos booomerang, og derved ville vi blive nød til at hæve vores provisionssats. Det ønsker vi ikke, da så mange penge som overhovedet muligt skal ud til projektet.

Nej.

Vi forsøger at checke alle informationer, men det er desværre ikke altid muligt. Se eventuelt efter, om projektet allerede har funders, og om der er dialog mellem projektindehaveren og bidragyderne. Vores validering omfatter også personen bag projektet, men vores muligheder er dog alligevel begrænsede.

Når du har støttet et projekt, bliver pengene hævet på dit kreditkort med det samme. Skulle projektet efter slutdatoen ikke være 100 % funded, sender vi pengene retur til dig. Det administrationsgebyr du betalte da du støttede et projekt, bliver ikke tilbagebetalt. Hvis du f.eks. støttede et projekt med 100 DKK, er der hævet 105 DKK på dit kort. Det er kun de 100 DKK du får retur.

Nej, når først du har støttet et projekt og betalingen er gennemført, så er transaktionen låst og de informationer der fulgte med den. Det er den konto du er logget ind med, hvis navn kommer på crowdfunder listen, hvis du har ønsket at være offentlig. Du kan heller ikke ændre i kommentar feltet, når transaktionen er fuldført.


Mit login - indstillinger

Nej, så skal du oprette en anden konto. Husk at sende os en mail at du gerne vil have slettet den gamle. Er det ønskede profilnavn allerede taget, får du informationer herom af systemet.

Til enhver tid, login og rediger dine egen informationer. Husk også vores nyhedsbrev hvis du er tilmeldt.

d

Til enhver tid – send en mail på booom@booomerang.dk og skriv du vil slettes.

Så lidt som muligt. booomerang benytter sig af cookies, læs mere om det under menupunktet ‘Privat Politik’ nederst på siden. Ellers gemme vi kun de informationer du selv indtaster, når du opretter en konto for at starte et projekt, eller støtte et projekt. Vi gemmer ikke kreditkortoplysninger, eller oplysninger om hvor penge sendes hen efter 100% funding.


Prisen for at bruge booomerang.dk

Det er gratis at oprette et projekt.

Når (hvis) dit projekt bliver 100%, eller mere, funded koster det penge. Vores succes-provision er 9% af det fundede beløb – så du får udbetalt 91% af det funded beløb.

 

 

Nej, så du skal ikke holde dig tilbage.

Du betaler ikke noget til booomerang.dk når du støtter et projekt.

Du betaler et administrationsgebyr på p.t. 5 % (Juni 2017). Dette administrationsgebyr er ikke refunderbart, hvis projektet ikke bliver 100 % funded. Støtter du f.eks. et projekt med 100 DKK, hæves der 105 DKK på dit kort. Sendes pengene retur fordi der ikke er opnået 100 % funding, får du altså kun de 100 DKK retur.

Administrationsgebyret dækker bl.a. over stigende omkostninger til, at efterkomme reglerne om KYC (Know Your Customers) og ikke mindst Hvidvask reglerne.

Gebyret opkræves af vores betalingsgateway, og går direkte til dem. Vi tjener ikke noget på administrationsgebyret. Vi har valgt at opkræve administrationsgebyret på denne måde, istedet for at lave projektet du støtter betale det. Vores holdning er, at så mange penge som muligt skal gå til projektet.


FAQ's in english

booomerang.dk (spelled with 3 o’s) is a Danish crowdfunding platform, which mainly hold Danish projects to be crowdfunded. Being the first of its kind in the country, we are happy to introduce crowdfunding in Denmark.

Sadly. No.

Yes, you can – and you are most welcome to do so. You can pledge and pay with all international creditcards. There will be a transactionfee calculated, when you go through the system and pay.

Vi bruger cookies!

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser.

Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Læs mere om cookies her.

Accepter Forlad sitet