Kultur Crowdfunding

Kulturmødet på Mors blev i år afholdt for 3. gang - og det var et godt arrangement.

I dagene omkring det blev der sat fokus på kultur og crowdfunding - med rette. booomerang.dk er fyldt med kulturprojekter, og DR havde fat i mig for at bidrage til nyhedsstrømmen om kulturmødet (og crowdfunding af kultur projekter).

Crowdfunding - Michael Eis

DR2 Morgen (ca. 37  min. inden i indslaget)
DR2 Dagen (ca. 31 min. inden i indslaget)
DR TV-A (ca. 10 min. inden i indslaget)

Derudover et indslag i P1 Morgen, som jeg ikke lige kan finde et link på.

 

Sent torsdag aften på Kulturmødet deltog jeg i en 'samtale' omkring kulturens fremtid, herunder crowdfunding af kulturprojekter. Samtalen var arrangeret af KulturLedelse, og du kan se oplægget her. Samtalen var med Mikkel Bogh (direktør for Statens Museum for Kunst), Lea Korsgaard (Zetland), Søren Bojer Nielsen (direktør for den Obelske Familiefond) og Ditte Marie Bjerg (Statens Kunstfond).

Det blev en god samtale, som handlede meget lidt om penge og mere om inddragelse af 'crowden'. Ordet Tak og så hvordan vi hver på vores måde arbejdede med kulturen - og dets projekter. For mit eget vedkommende lagde jeg vægten på at crowdfunde. Altså hvad det helt konkret er for en proces, og hvad man kan vente sig af den. Både i relation til fundingen, men allermest i forhold det nye netværk man skaber og skal vedligeholde. Vi talte meget om hvad det er crowden vil med kulturprojekterne (set igennem crowdfunding brillerne) - og hvorfor - og hvordan - de betragter sig selv som medskabere af kulturen. Det sociale dimension af kultur crowdfunding. Et emne jeg har talt om de sidste 5 år.

Turen til Mors var alle pengene værd, og jeg tager afsted næste år igen.

 
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 31. august, 2015
Partnerskaber