Indsamlingsnævnet

Der hersker en del tvivl om hvorvidt man skal anmelde sit crowdfunding projekt til Indsamlingsnævnet, eller ej, når man starter et sådant projekt. Her får du min mening.

Nej det skal man ikke. Kort og præcist.

Indsamlingsnævnet og CrowdfundingHverken Indsamlingsnævnet, eller nogen andre, kan anvise hvor i gældende lov det står at et crowdfunding projekt falder ind under reglerne for en indsamling. Loven er lavet på et tidspunkt hvor crowdfunding via internettet ikke var en mulighed. Så det er ren fortolkning af Indsamlingsnævnet, når de bliver ved med at påstå at du skal betale 1000 DKK når du opretter et projekt, og efterfølgende afrapporterer dit projekt.

Det ville være fuldstændig 'hul i hovedet' hvis et reward baseret / pre sale projekt skulle anmeldes til Indsamlingsnævnet. Et sådant projekt er at sidestille med et almindeligt webkøb. Hvilket jeg er sikker på der sidder folk rundt omkring i 'systemet' og er enig med mig i. Officielt har SKAT meddelt, at de også er af den opfattelse at et reward baseret crowdfunding projekt IKKE skal anmeldes til Indsamlingsnævnet. Så skal vi ikke blive enige om, at Indsamlingsnævnet har andre (gode) grunde til at sige og skrive det de mener. Forretningen skal jo helst fortsætte. Indsamlingsnævnet har den 14.12.2014 offentliggjort dette notat, hvor booomerang så men er nævnt, og hvor det ser ud som om der efterhånden er 'enighed' om reward baseret crowdfunding. Vigtigt at holde fast i forskellen på donations baseret crowdfunding og reward baseret.

Anderledes anerkender jeg at donations baseret crowdfunding fuldt ud er omfattet af reglerne for anmeldelse til Indsamlingsnævnet, men den type platforme findes der ikke mange af i DK. Jeg gætter på der sidder nogen i Aarhus, og følger udviklingen nøje, og læser notatet af 14.12.14 med en vis form for 'spænding' !

Jeg er sikker på det sidste ikke er sagt og skrevet i denne sag. Mon ikke der snart kommer noget fra 'officielt' hold som én gang for alle, får lagt denne snak i graven - så vi kan komme videre med at skaffe penge til kreative iværksættere i Danmark.

 
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 24. februar, 2015
Partnerskaber