Hva’ så rockstar! Kan du høre os ?

Der begynder at ske noget og det rykker hurtigt.

I udlandet bruger mange etablerede kunstnere crowdfunding til at finansiere deres udgivelser, men også som markedsføringskanal og en fed måde at interagere med og involvere deres fans. Det giver mening og er lige som det skal være.

Vi er begyndt at se det samme herhjemme, men jeg drømmer stadigvæk om at én eller flere af de helt store danske navne vil bruge booomerang.dk til deres næste udgivelse.

I sagens natur vil en godt sælgende og etableret kunstner finansieringsmæssigt ikke være nødt til at forsøge sig med crowdfunding. Gør det alligevel! Og spørg mig så venligst, ” hvorfor”?

Ja, f.eks. fordi crowdfunding ikke alene er god, men også super effektiv markedsføring.

Historien om at en dansk, i forvejen, etableret forfatter, band eller kunstner går crowdfundingvejen, ville i sig selv være pr-materiale i Danmark.

Alligevel vil jeg påstå det blot er en detalje. Kongeargumentet er, at det uden tvivl vil udbygge dit forhold til fanbasen - udenom om de normale kanaler. Med crowdfunding gør du dine fans til medskabere, ambassadører og forholdet og loyaliteten forstærkes. At få dine fans til at føle et reelt ejerskab i forhold til din kunst, musik, historie, er et ubetaleligt stærkt kort at have på hånden. Også til dine fremtidige projekter.

En anden vinkel er signalværdien i at vise, at etableret ikke er det samme som sat. At passion, hårdt arbejde og talent har været afgørende for din succes, betvivler jeg ikke, så vær med til at give den næste generation af superstars et håb om at opnå det du selv drømte om dengang i undergrunden.

Brug crowdfunding til at vise at du stadig har lyst til at udfordre det bestående og lege med formater. Vær en inspiration og en vejviser for up-commings. Med crowdfunding vil flere dygtige kunstnere kunne komme bredere ud med deres kunst og flere smalle kunstarter få lov at leve.

Kunst har aldrig handlet om skejserne. I alt fald ikke for kunstnere og publikum, så lad det blive mellem de to parter.

Så kære Rasmus Seebach, Nik & Jay, Turboweekend, Mø, Dúne, Thomas Helmig, DAD, Volbeat, Oh land, Kandis, Suspekt, Sara Brædel, Tor Nørretranders, Lars Von Trier, Susanne Bier, Jokeren, Go Go Berlin, LOC, Agnes Obel, Nephew, Marie Key, Trentemøller…..KAN I HØRE MIG! ?

Tiden er moden til en ny vej. Hjælp med at belyse den.

Booomerang. dk er her, jeg er her og jeg er game.
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 3. juli, 2014
Partnerskaber