Gratis at oprette - gratis at slette ?

Vi 'lever' af succesfuldt crowdfunded projekter på booomerang.dk.

Det er som bekendt gratis oprette et, eller flere projekter, på booomerang.dk. Vi yder, i den udstræksning vi har tid, også ganske gratis 'rådgivning' i form af en simpel tilbagemelding om projektet, og hvad vi mener der kan arbejdes med - hvis noget overhovedet. Vi gør det gerne, da vi er 'i samme båd' som projektindehaveren. Det skal være så proffesionelt som muligt, så flest mulige potentielle crowdfunders bakker op. Succes til projektet, er succes til boomerang (ikke bare de beskedne 5 %, men også som i 'endnu et succesfuldt projekt på booomerang).

En ny tendens er ved at opstå. Jeg søger dit input, til at tackle det !

Når nu et projekt er oprettet, går der i snit under 24 timer før vi får en mail eller en sms med spørgsmål om hvornår det kommer på ! Jeg har fuld forståelse for, at projektindehaveren gerne vil igang. Det er fedt, og det godt at se at der er  'drive' og motivation fra projektindehaverens side. Vi kigger projekterne igennem i den rækkefølge de kommer ind. Så der kan godt gå lidt tid ( = mere end 24 timer). Oftes kigger vi på det med det samme, hvis vi kan, når der kommer en henvendelse. Vi skal ikke stå i vejen for at komme ud over stepperne. Men tålmodigheden kan ligge på et meget lille sted, selvom det er fuldstændig gratis arbejde der ydes fra vores side.

Så langt så godt.

Det der så også er ved at være en stigende tendens er, at ganske mange projektindehavere 'lige skal have ændret noget' EFTER projektet er lagt på. For det første bliver det udtrykkeligt skrevet, at når først man selv har lagt projektet videre til administrationen til godkendelse, så er 'løbet kørt'. Altså ikke noget med at lægge halvfærdige projekter til godkendelse. Sker det alligevel, og det gør det ofte,  så sender vi en mail hvori vi anviser hvad der skal arbejdes lidt mere med før det kan godkendes. Men altså når projektet er godkendt, og ligge LIVE på booomerang er tendensen nu at så kommer rigtig mange tilbage og lige skal have lavet noget om.

En af grund forudsætningen for at man med gennemsigtighed kan crowdfunde sit projekt, er netop at crowdfunderne ikke skal følge med i hvad der ændres - når projekter er LIVE, så er det LIVE. Alt andet vil udløse mange spørgsmål fra de crowdfunders der allerede har doneret, og fra potentielle crowdfunders om "hvorfor er det ændret ?", "er det blevet bedre eller dårlige fra sidste opdatering?". Derfor valgte jeg fra start af, at når det ligger LIVE kan det ikke ændres. Ønsker du at ændre dit projekt, fordi du er blevet klogere eller vil noget andet, så er det at slette sit projekt før tid og igang med at oprette et nyt.

Nu er jeg ved at være fremme ved kernen af min overvejelser: Skal dette være gratis ?

Jeg mener, projektindehaveren er blevet gjort opmærksom på at inden det lægges til Admin, så er det sidste chance. Vi bruger tid på at gennemgå og kommer med input (gratis) - og når først projektet er LIVE, så er vi i samme båd som projektindehaveren. Altså først provision til booomerang, når der er 100 % funding eller mere. Jeg vælger ikke at nævne arbejdet med at tilbagesende de donationer, der eventuelt måtte være kommet ind - men det er også et tidskrævende arbejde, og koster iøvrigt booomerang 2 kr. pr. tilbagesendelse, som vi ikke må opkræve hos funderne.

Er det rimeligt at det ikke koster noget at slette og oprette sit projekt på ny ? Fordi man måske ikke har gjort sit arbejde ordentligt, eller er kommet på andre og nye tanker ! Eller fordi man slet og ret bare gerne vil have det stoppet af helt andre årsager.

Hvad synes du ?
Michael Eis (@michael) Skrevet af Michael Eis (@michael), 23. juni, 2014
Partnerskaber